Zwerfvuil

Bedenk dat wat jij op straat gooit iemand anders moet komen opruimen. Als het opkuisen niet gebeurt, verandert de gemeente in een vuilnisbelt. Meestal wordt de Technische dienst ingeschakeld om het zwerfvuil op te ruimen. Dit betekent concreet dat de ganse gemeenschap opdraait voor wat je als individu op straat gooit. Mooimakers is een intitatief van de Vlaamse overheid, waarmee ze de bevolking sensibiliseert om zwerfvuil aan te pakken. 

Als individu kan je permanent je steentje bijdragen. Meld je vooraf aan bij de Technische dienst (Kerkomsesteenweg 65) na telefonisch contact op +32 16 73 59 78. Je kan er terecht voor opruimmateriaal, zoals grijpers, handschoenen, hesjes en witte zakken voor het inzamelen van het zwerfvuil. Na het ondertekenen van de vrijwilligersnota (namen van alle vrijwilligers vermelden + handtekenen) ben je bovendien verzekerd tijdens je werkzaamheden. 

Is je zak vol? Meld dit via het formulier 'Melding' dat je vindt op het E-loket en doe dit op donderdag vóór 12 uur. Vul je adresgegevens in op het plan en vermeld bij probleemomschrijving 'Ophaling zwerfvuil'. Plaats je zak op de stoep en de technische dienst haalt deze op vrijdag op. 

Hou jij een favoriet pleintje, een stuk stoep of je dagelijkse wandelroute proper? Word een Mooimaker en claim je propere plek. En overtuig zoveel mogelijk anderen om mee te doen. Want zwerfvuil is een zaak van ons allemaal. 

Installeer jij ook de WePlog app?

  • een eenvoudige en gebruiksvriendelijke app die toont waar je best kan ploggen - ploggen is een combinatie van joggen/wandelen en zwerfvuil opruimen, m.a.w. joggen/wandelen met een hart voor het milieu
  • een tool om efficiënt zwerfvuil aan te pakken
  • de app registreert welke straten je proper maakte

Installeer jij ook de WePlog app? Meer info vind je via weplog.be

Gaan we samen voor een proper Boutersem?

Meer info

Mooimakers - wat kan jij doen

E-loket

Gerelateerde items

Contact

Technische dienst
Nu gesloten

Adres
Kerkomsesteenweg 65 , 3370 Boutersem Gemeentelijke loods
Tel.
016 73 59 78
technischedienst@boutersem.be
Vandaag
Gesloten
Morgen
open van 09:00 tot 16:00