Vergunning alcoholische en/of sterke dranken

Wil je alcoholische en/of sterke dranken schenken aan je gasten of gebruiken bij de bereiding van maaltijden, dan moet je vóór de opening van je zaak een vergunning sterke drank aanvragen bij je de dienst lokale economie van de gemeente waar de zaak gevestigd is. Elke horecazaak die alcoholische en/of sterke dranken wil serveren of gebruiken bij de bereiding van maaltijden, heeft deze vergunning nodig.  

De vergunning voor het verstrekken van sterke drank wordt aangevraagd voor de opening van de zaak of, indien de zaak reeds uitgebaat wordt, op een moment dat (nog) geen sterke dranken geserveerd worden.  

Op basis van de ingediende aangifte/aanvraag gaat de gemeentelijke overheid na of je horeca-uitbating voldoet aan de eisen inzake hygiëne (hygiëneattest) en of jij als uitbater geen strafrechtelijke veroordeling hebt opgelopen die voor gevolg heeft dat jij geen horecazaak meer zou mogen uitbaten (moraliteitsattest).  

Opgelet, je mag slechts alcohol/sterke dranken serveren en/of voorradig hebben in je zaak zodra je een positief bericht van je gemeente ontvangt en over de vergunning beschikt. De vergunning is gratis.  

Alcohol en jongeren in jouw zaak 

Verkoop van gegiste dranken aan jongeren onder de 16 jaar  en verkoop van sterke dranken aan jongeren onder de 18 jaar is verboden. Alcoholische drank schenken aan dronken personen is eveneens verboden. Als uitbater kan je beboet worden bij het overtreden van deze regel. Je kan dus best een affiche ophangen met de vermelding "Er wordt geen alcohol geschonken aan min 16-jarigen". Indien je sterke drank schenkt moet je er ook bij vermelden: " Er wordt geen sterke drank geschonken aan -18 jarigen". Tevens verwittig je best ook het personeel dat jou helpt van deze regel. 

Contact

Lokale economie
Nu gesloten

De dienst werkt op afspraak.
Adres
Neervelpsestraat 11 , 3370 Boutersem Gemeentehuis Boutersem
Tel.
016 72 10 74
lokaleeconomie@boutersem.be
Vandaag
Gesloten
Morgen
open van 09:00 tot 12:00