Vergeet niet om je inschrijving voor een sociale woning opnieuw te bevestigen!

Gepubliceerd op woensdag 13 mrt 2024 om 10:38
Vanaf 18 maart 2024 is er een nieuw centraal register om je in te schrijven voor een sociale woning. Als je al op een wachtlijst staat voor een sociale woning, dan moet je je inschrijving via het nieuwe centraal inschrijvingsregister bevestigen.

Je moet dus bevestigen dat je wil blijven staan op de wachtlijst voor een sociale woning. Na 18 maart 2024 krijg je een brief met de vraag om je inschrijving op de wachtlijst voor een sociale woning te bevestigen. Je krijgt daarvoor 30 dagen de tijd. Na die 30 dagen, krijg je een herinnering. Je hebt dan nog eens 15 dagen om de inschrijving te bevestigen. Bevestig je niet op tijd? Dan ben je je plaats op de wachtlijst kwijt. Je wordt dan van de wachtlijst geschrapt. Bevestig dus op tijd dat je op de wachtlijst wil blijven. Je kan ook je dossier aanvullen en opnieuw bewijzen toevoegen aan je dossier. Opgelet! Je moet je inschrijving online bevestigen op de website die in de brief staat. Bevestig je inschrijving via itsme of met je identiteitskaart, kaartlezer en je PIN-code.

Bron: www.helderrecht.be

Meer info? 

Meer info vind je op de website van Vlaanderen:
www.vlaanderen.be

Je kan ook het Sociaal Huis Boutersem contacteren:
Oude Baan 24 - sociaalhuis@boutersem.be - tel. 016 73 44 78

Heb je hulp nodig bij de herbevestiging van je inschrijving op de wachtlijst?

Het Woonenergieloket staat voor je klaar! Je kan langskomen op het gemeentehuis op maandag 25 maart en op maandag 8 april, tijdens de voormiddag. Je hoeft geen afspraak te maken! Het Woonergieloket bevindt zich op de gang die naar de pasfotoautomaat leidt.