Tg Wuivend Riet

Tg WUIVEND RIET is het dynamisch theaterlabo van auteur-regisseur Ed Vanderweyden dat per productie ad hoc medewerkers aantrekt. Ons mission statement: We zijn een professioneel maar klein gezelschap, en dat willen we ook blijven.

Tg WUIVEND RIET wordt niet gesubsidieerd en heeft geen sponsors. Dat is een bewuste keuze. We staan op eigen benen en we willen vooral ons ding kunnen (blijven) doen. Ni Dieu, ni maître.  

“Klein” is uiteraard een relatief begrip. De voorbije theaterseizoenen is Tg WUIVEND RIET uitgegroeid tot een begrip in het Vlaamse theatercircuit. Met drie Vlaamse creaties per seizoen en met ruim 70 reisvoorstellingen in het theaterseizoen 2018-2019 zijn we de komende jaren prominent aanwezig op de Vlaamse en Nederlandse podia.

Tg WUIVEND RIET speelt Vlaamse teksten en creaties. Met de vinger aan de pols van de actualiteit, maar zonder daarbij het universeel karakter van het theater uit het oog te verliezen.

Achter de schermen werkt een hecht team van ervaren theatermakers die hun sporen verdienden bij diverse binnen- en buitenlandse gezelschappen, o.m. André Lefèvre (dramaturg), Thomas Stevens (scenograaf), Dieter Dresselaers (graficus), en Sylvie Huysman (choregrafe).

De kerncast bestaat uit Aafke Bruining, Yorgo Fontaine, Ivo Ceulemans, Nathalie Haspeslagh, Dirk De Deken, Ellen Van de Poel, Cis Van Peer, Tine Hubrechts, Nele Peeters… 

Contact

Binkomsestraat , 3370 Boutersem
Tel.
0475677521
ed.vanderweyden@gmail.com
Website
http://www.wuivendriet-writeon.be

Voorzitter

Ed Vanderweyden

Binkomsestraat 4 , 3370 Boutersem
Tel.
0475677521
ed.vanderweyden@gmail.com

Secretaris

Lut Boogaerts

Binkomsestraat 4 , 3370 Boutersem
Tel.
0475677521
ed.vanderweyden@gmail.com