Verdien je verbouwingswerken terug

Gepubliceerd op dinsdag 20 sep 2022 om 15:35
Ben je aan het verbouwen of ben je dat van plan? Vanaf 1 oktober 2022 kan je Mijn VerbouwPremie aanvragen en een aardig centje terugverdienen.

Wat?

Mijn VerbouwPremie is de nieuwe premie van de Vlaamse overheid. Tot voor kort kon je voor je verbouwingswerken zowel een premie van netbeheerder Fluvius als een renovatiepremie van de Vlaamse overheid aanvragen. Om dit te vergemakkelijken komen deze twee premies nu samen onder één dak. Met Mijn VerbouwPremie hoef je dus maar één aanvraag in te dienen.

Voor wie?

De premie is er voor elke burger die renovatie- of energiebesparende werken aan een woning, appartement of ander gebouw in het Vlaams gewest uitvoert. Het gebouw moet minstens 15 jaar oud zijn. De renovatiewerken die in aanmerking komen zijn werken aan het dak, buitenmuren, vloeren, ramen en deuren, binnenrenovaties, hernieuwbare energieproducties, elektriciteit en sanitair. Voor energiebesparende werken kan er ook een premie verkregen worden (dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, …).

Wanneer?

Vanaf 1 oktober 2022 kan je de premie aanvragen. Tussen 1 juli en 30 september (overgangsfase tussen het oude en nieuwe systeem) is het niet mogelijk om een premie aan te vragen. Je facturen mogen maximum 2 jaar oud zijn op de aanvraagdatum van de premie. Tot 31 december 2022 kunnen uitzonderlijk facturen worden ingediend die maximaal 2 jaar en 3 maanden oud zijn, dit om de overgangsfase te overbruggen.


Voor meer informatie kan je terecht bij je woonconsulente Leen Huysmans:

0496 25 85 17

woonloket@boutersem.be

of via: www.vlaanderen.be/mijn-verbouwpremie