Troostplekken

Een plek om samen troost te vinden en te bieden

Ferm lanceerde het project PlantTroost waarin ze samen met gemeenten, verenigingen, … wil inzetten op het inrichten van troostplekken.

Een troostplek is een groen plekje dat voor iedereen toegankelijk is. Waar mensen elkaar kunnen vinden in troost en waar je samen met je buurt of gemeente bloembollen plant als symbool voor verbondenheid, hoop en kracht.

Onze gemeente Boutersem zette zijn schouders mee onder dit project. Op zaterdag 2 mei 2020 - midden in de eerste coronagolf -  was het domein van Kwabeek de setting van het persmoment van de lancering van PlantTroost. En daarmee was Kwabeek de eerste 'troostplek' in Vlaanderen. We zijn ervan overtuigd dat deze coronaperiode ook een grote impact had op onze kinderen. De kinderen hebben, ieder op hun manier, deze periode als ‘anders’ ervaren. De gemeente wou hen daarom ook betrekken bij de inrichting van deze troostplekken door ze er bloembollen van mooie voorjaarsbloemen te laten planten. De troostplekken werden voorzien van een bord met een mooi gedicht om even bij stil te staan.

Heb je nood om even in alle stilte troost te vinden? Ga dan zeker naar één van de troostplekken bij jou in de buurt. Je vindt ze op volgende locaties:

  • aan de Kapel van Sterreborne (Butsel)
  • in de Pastorietuin van Roosbeek
  • in het domein van Kwabeek (gemeentehuis)

Meer info over het project PlantTroost?

www.samenferm.be/netwerk/planttroost

Gerelateerde items