Trage Wegen

De gemeente Boutersem wenst haar trage wegen netwerk te verbeteren, zodat dit meer kan bijdragen tot een veilig, vlot, aangenaam en ‘zacht’ alternatief bij verplaatsingen in de gemeente.

Trage wegen zijn ...

  • ... paden of wegen die bestemd zijn voor niet-gemotoriseerd verkeer. Fietsers, wandelaars en ruiters zijn hun belangrijkste gebruikers.
  • ... ook veilige verbindingen, bijvoorbeeld voor kinderen, omdat er geen auto’s rijden. Vele trage wegen zijn de afgelopen jaren verdwenen en/of in onbruik geraakt.

De gemeente wil door het opnieuw aanleggen, het verleggen en het verbinden van de trage wegen dit netwerk optimaliseren.

Project 'Trage wegen' samen met Interleuven

Voor dit project werkt het gemeentebestuur samen met Interleuven. Het vastgoedteam van Interleuven begeleidt en ondersteunt de gemeente hierin. Een van de eerste stappen is het uitnodigen van de betrokken eigenaars om de mogelijke gevolgen voor hun eigendom te bespreken.

Inventarisatie trage wegen in Boutersem

De gemeente heeft alle trage wegen (opgenomen in de Atlas der Buurtwegen) op haar grondgebied geïnventariseerd. De toestand van de wegen (open, gesloten) werd in kaart gebracht.
Je kan deze kaarten raadplegen in bijlage.

Contact

Openbaar domein
Nu gesloten

De dienst werkt op afspraak.
Adres
Neervelpsestraat 11 , 3370 Boutersem Gemeentehuis Boutersem
Tel.
016 72 10 79
openbaardomein@boutersem.be
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten