Thermografische luchtfoto

Tijdens de winter van 2017-2018 werd vanuit een klein, laagvliegend vliegtuigje een thermografische luchtfoto of warmtefoto gemaakt van het hele grondgebied van de gemeente Boutersem. Op deze luchtfoto is te zien hoeveel warmte er verloren gaat via de daken van woningen en gebouwen.  

Deze luchtopnames werden verwerkt tot een duidelijke thermografische kaart van de gemeente.

Elke inwoner kan aan de hand van de foto van de eigen woning persoonlijk advies over het warmteverlies via het dak verkrijgen. Dit met het oog op het eventueel uitvoeren van energiebesparende maatregelen in de woning. Zo wil de gemeente haar inwoners ondersteunen en stimuleren om hun woning energetisch te renoveren. Het project loopt in samenwerking met Interleuven, het WoonEnergieloket en Kringwinkel Hageland.

Had jij de kans nog niet en wil je graag jouw foto nog bekijken?

  • Je kan hiervoor nog steeds langskomen op het gemeentehuis. Boek hiervoor een afspraak bij de dienst Milieu. 
  • Je kan je thermografische foto ook komen bekijken tijdens de spreekuren van het WoonEnergieloket (op het gemeentehuis en Sociaal Huis). Boek hiervoor je afspraak.

Een juiste interpretatie van je foto is mogelijk als er voldoende informatie over je woning beschikbaar is. Dit gaat over het soort van dakbedekking, de ruimtes onder het dak, de aanwezigheid van zonnepanelen, ...

Breng deze informatie zeker mee.

Contact

Milieu
Nu gesloten

De dienst werkt op afspraak.
Adres
Neervelpsestraat 11 , 3370 Boutersem Gemeentehuis Boutersem
Tel.
016 72 10 50
milieu@boutersem.be
Vandaag
open van 09:00 tot 12:00
Morgen
open van 09:00 tot 12:00