Stemrecht voor niet-Belgen

Gepubliceerd op maandag 17 jun 2024 om 09:02
Bij gemeenteraadsverkiezingen kunnen ook niet-Belgen deelnemen als kiezer, mits zij zich registreren voor 1 augustus 2024.

Deze registratie kan nu ook online gebeuren via: https://www.vlaanderen.be/vlaanderen-kiest/stemmen/stemrecht/registratie-stemrecht-niet-belgen

Deze registratie houdt geen verplichting in. Eens ingeschreven mag je gaan stemmen, maar het is niet verplicht.

Om je in te schrijven dien je te voldoen aan volgende voorwaarden:

  • je bent ingeschreven in het bevolkings- of vreemdelingenregister op 1 augustus 2024.
  • je bent 18 jaar op de dag van de verkiezingen (13 oktober 2024).
  • je bent niet uitgesloten van het kiesrecht.
  • voor niet-Europeanen komt daar ook nog bij dat de je zweert de Grondwet, de wetten van het Belgische volk, het Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en fundamentele vrijheden na te leven.

Contact

Burgerzaken
Nu gesloten

Boek je afspraak online of via een telefoontje aan onze dienst. Heb je een dringend probleem of een prangende vraag? Bel ons! Dan bespreken we telefonisch hoe we je het snelst kunnen helpen.
Adres
Neervelpsestraat 11 , 3370 Boutersem Gemeentehuis
Tel.
016 72 10 60
burgerzaken@boutersem.be
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten

Om u de beste dienstverlening te garanderen werken we bij voorrang op afspraak. Hierdoor vermijden we wachttijden en wordt u snel en voorbereid geholpen. Maak bij voorkeur je afspraak via het online bookingsformulier (link via de website), indien dat niet kan, contacteer dan de dienst via burgerzaken@boutersem.be of 016 72 10 60.  Heb je een dringend probleem of een prangende vraag? Bel ons! Dan bespreken we telefonisch hoe we je het snelst kunnen helpen.