Rookstopcursus

Gepubliceerd op dinsdag 9 jul 2024 om 13:53
De beste stoppoging ooit? Die doe je samen.

Rook je en denk je er wel eens aan om te stoppen? Gewoon doen! Voor je gezondheid én voor je portemonnee. Bovendien kan je het samen met anderen doen.

Op woensdag 25 september 2024 start in Lubbeek een rookstopcursus in groep. Maak een nieuwe start en schrijf je nu in. De rookstopcursus bestaat uit acht bijeenkomsten, gespreid over drie maanden. Laurens Schroyens, een erkende tabakoloog, begeleidt de cursus en geeft je handige tips en trucjes om de sigaret vaarwel te zeggen. Met je rugzak vol tips, spreek je dan met de groep een gezamenlijke rookstopdag af. Daarna train je je vaardigheden zodat je niet hervalt. Dit wordt je beste stoppoging ooit.

Bovendien vergoedt de Vlaamse overheid de deelname aan de rookstopcursus grotendeels. Deelnemers uit het Vlaams Gewest betalen een persoonlijke bijdrage van 48 euro voor de hele cursus. Mensen met een statuut van verhoogde tegemoetkoming betalen slechts 24 euro.

De cursus start met een gratis infosessie op 11 september 2024 om 19.30u. Inschrijven voor deze infosessie (en de cursus) kan via maggi.dehennin@lubbeek.be of 016/47 97 00 (maar is niet verplicht). Je kan hier ook terecht voor meer informatie over de cursus. Inschrijven voor de groepscursus kan ook tijdens de infosessie.

De infosessie en groepscursus worden georganiseerd in het lokaal dienstencentrum De Sleutel, Staatsbaan 124 in Lubbeek.