Plannen voor nieuw recyclagepark - rechtzetting communicatie van ROB-tv

Gepubliceerd op donderdag 6 jun 2024 om 11:26

bericht van Ecowerf:

Gisteren werd EcoWerf gecontacteerd door ROB-tv i.v.m. de mogelijke plannen voor de bouw van een nieuw recyclagepark i.s.m. Bierbeek: https://www.robtv.be/nieuws/ecowerf-wil-in-haasrode-een-nieuw-recyclagepark-bouwen-voor-de-inwoners-van-bierbeek-boutersem-en-oud-heverlee-191135

Ondanks de gemaakte afspraken koos ROB-tv ervoor om EcoWerf niet horen in dit verhaal. Daardoor is de info over EcoWerf in het item inhoudelijk niet helemaal correct. Omdat naast Bierbeek ook enkele andere besturen betrokken zijn in dit verhaal, breng ik u op de hoogte van dit nieuwsitem en geef meteen de correcte informatie mee.  

In het item wordt gesteld dat inwoners van Bierbeek, Boutersem en Oud-Heverlee op termijn enkel op het nieuwe park in Haasrode terechtkunnen. Dit klopt uiteraard niet. Inwoners zullen toegang krijgen tot alle recyclageparken met een DifTar-gewichtssysteem binnen ons werkingsgebied. Dat zijn er ondertussen al 14. Daarnaast zullen de 3 parken, als we een nieuw park in deze regio kunnen bouwen, gefaseerd en in overleg met de besturen sluiten. Leuven heeft op dit moment een recyclagepark op het industrieterrein in Heverlee, op de grens met Haasrode. Op termijn wenst de stad Leuven ook in te stappen in het masterplan recyclageparken.

EcoWerf
Intergemeentelijk milieubedrijf Oost-Brabant

https://www.ecowerf.be