Open bedrijvendag Lokale Politie Zone Lubbeek

PZ Lubbeek rolt de rode loper uit

Commissariaat Politiezone Lubbeek
  • zo 2 oktober 2022 van 10:00 tot 17:00

Benieuwd hoe het er aan toegaat in een politiecommissariaat of hoe de politie werkt?

Grijp dan je kans en noteer zondag 2 oktober in je agenda, want op die dag rolt de politiezone Lubbeek de rode loper uit en gaan de deuren van het gloednieuwe commissariaat op de Gellenberg open voor het grote publiek!

Je krijgt een unieke kans om ons politiehuis langs de binnenzijde te bekijken, ook waar je normaal niet komt. Je maakt kennis met een modern gebouw dat energievriendelijk wordt verwarmd en gekoeld. De politiemedewerkers tonen hoe en waar burgers onthaald en verdachten verhoord worden, ... en als je dan toch ter plaatse bent, waarom geen ‘celfie’ nemen?

Maar er is meer... ook buiten het commissariaat zal er van alles te beleven zijn: een fotozoektocht (met speurdersdiploma), een jobstand, een virtuele schietstand, een drugkoffer, voorstelling van de verkeersdienst, digitale vingerafdrukken, ... Onze medewerkers geven je graag een rondleiding en beantwoorden je vragen.

De federale politie komt langs met o.a. een sproeiwagen, een drone en politiepaarden. Maar ook de hondenbrigade is ter plaatse, net als de collega's van het labo.

Ook aan de allerkleinsten wordt gedacht: zij kunnen zich onder meer uitleven op een springkasteel in de vorm van een politievoertuig. Anderen kunnen dan weer ervaren wat het belang is van het dragen van veiligheidsgordels (tolwagen).

De innerlijke mens wordt niet vergeten: er is een foodtruck aanwezig en ook een drankenstand is voorzien, bemand door de politieraadsleden. De opbrengst van de drank gaat trouwens integraal naar het goede doel!

Je leest het: alle ingrediënten zijn er om er een goedgevulde en leuke dag van te maken voor groot en klein.

Iedereen is van harte welkom!

Locatie

Commissariaat Politiezone Lubbeek
Gellenberg 18 , 3210 Lubbeek