naar inhoud

Nieuws : Milieu en duurzaamheid

 • Proefopstelling van verkeersdrempel in Doornstraat

  doornstraatdrempel2 do 20 jan
  In de Doornstraat werd bij wijze van proefopstelling een verkeersdrempel schuin over de rijweg geplaatst. Dit niet zozeer om het verkeer af te remmen maar eerder om het afstromend oppervlaktewater bij hevige regenval af te leiden naar de langs gelegen Rottenbeek.
 • Openbaar onderzoek

  wo 5 jan
  Het Departement Landbouw en Visserij coördineert de opmaak van het Vlaams Strategisch Plan voor het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) voor de periode 2023 – 2027 (Verordening (EU) 2021/2115).
 • Hakhoutbeheer

  hakhoutbeheer-wegenenverkeer do 25 nov
  De komende maanden voert het Agentschap Wegen en Verkeer hakhoutbeheer uit langs de gewestwegen en autosnelwegen.
 • De Grote Grondvraag: gezonde grond is investering in de toekomst

  DGG banner social 4.png di 23 nov
  Hoe gezond is uw grond? Die vraag wil de OVAM samen met de Vlaamse gemeenten en steden helpen beantwoorden. De Grote Grondvraag geeft alle grondeigenaars in Vlaanderen de kans om te controleren of hun grond mogelijk vervuild is en eventueel gesaneerd moet worden.
 • Vogelgriepvirus vastgesteld: ophokplicht voor pluimvee!

  ophokplicht.jpg di 23 nov
  Vanaf 15 november gaat een periode van verhoogd risico voor vogelgriep in op het hele grondgebied. Strengere maatregelen voor professionele bedrijven en hobbyhouders van pluimvee zijn van kracht.
 • Wintertips: bescherm jouw waterleiding en watermeter!

  wtg_basislogo_Q (002).jpg di 16 nov
  De koudste periode van het jaar staat alweer voor de deur. Winterse temperaturen kunnen ervoor zorgen dat jouw waterleiding en watermeter bevriezen. Dit is niet alleen onaangenaam, het kan je ook heel wat geld kosten. Om dit te vermijden, geeft De Watergroep graag enkele tips.
1-6 Van 6