naar inhoud

Nieuws : Wonen

 • Extra hinder tussen Kerkom en Lubbeek dit weekend

  do 21 okt
  Hinder met omleiding van 23 oktober 15 u tot zondag 24 oktober 20 u ten gevolge van een evenement in Lubbeek.
 • Respecteer onze landbouwwegen

  landbouwwegen wo 20 okt
  Landbouwwegen zijn niet bedoeld voor doorgaand verkeer. De veiligheid van de zwakke weggebruiker blijft hierin voorop staan.
 • Veegwerken vanaf 25 oktober

  wo 20 okt
  Er worden veegwerken uitgevoerd vanaf maandag 25 oktober 2021. Deze werken zullen ongeveer twee weken duren. Graag propere straten? Zorg er dan voor dat je auto niet in de weg, en dus niet OP de weg staat ...
 • Update werken in Kerkom

  verkeersbord_werken_bewerkt ma 18 okt
  De aannemer verdeelde onder de bewoners een brief met meer informatie over de heraanleg van de Koppeleikenstraat en de Kumtichsestraat. Die brief kan je hier terugvinden:
 • Update Werken Kolemveld-Spoorwegstraat

  verkeersbord_werken_bewerkt do 14 okt
  De werken in de Spoorwegstraat zijn beëindigd. Fietsers mogen opnieuw de Kolemveldstraat passeren. Van 20 tot 22/10 zullen er nog werken zijn aan de spoorwegovergang (Kolemveld), en gaat deze twee dagen dicht! Na 22/10 zijn alle werken achter de rug en zal de tractorsluis opnieuw worden geplaatst.
 • Update werken kruispunt Smidstraat-Stationsstraat Vertrijk

  verkeersbord_werken_bewerkt do 14 okt
  De werken aan het kruispunt zullen nog duren tot 15 november. Na 15 november zullen alle werken achter de rug zijn en is er opnieuw doorgang mogelijk van de Leuvensesteenweg naar de E40 (dit onder voorbehoud van de weersomstandigheden).
 • Versterkingsritten met autocars worden stopgezet bij De Lijn

  De Lijn do 30 sep
  Tijdens het hoogtepunt van de corona-epidemie werden op initiatief van Vlaams minister van mobiliteit Lydia Peeters extra autocars ingezet tijdens de schoolspits om drukbezette voertuigen van De Lijn te versterken.
 • Veiligheidsmonitor 2021

  luidspreker ma 20 sep
  De verzending van de enquêtes heeft vertraging opgelopen. Deze zullen in de bussen vallen vanaf 18 oktober en niet half september zoals eerder gemeld.
 • De rattenvanger van Boutersem

  pexels-dsd-1010267.jpg wo 15 sep
  De rattenvanger van Boutersem? Dat is Mark Reynders van de firma AMB Reynders. Hij jaagt sinds kort in heel de gemeente op ratten en muizen, zowel op openbaar als privédomein.
 • Compostactie op recyclageparken Ecowerf

  do 2 sep
  Actie Van Ecowerf en Vlaco van 1 september t.e.m. 31 oktober 2021 (zolang de voorraad strekt).
 • Maak kennis met uw Bosgroep

  download-2-.png di 31 aug
  Bent u een (private) boseigenaar? En hebt u vragen over het beheer van uw bos? Bosgroep Vlaams-Brabant vzw helpt u graag op weg.
 • Ernstige droogte van 15 maart tot 15 september 2020

  wo 25 aug
  In het Belgisch Staatsblad van 13 juli 2021 is het besluit van de Vlaamse Regering van 2 juli 2021 verschenen waarbij de ernstige droogte die heeft plaatsgevonden van 15 maart tot 15 september 2020 als een ramp wordt beschouwd.
 • Alle info over werken Smidstraat - Neervelpsestraat Vertrijk

  verkeersbord_werken_bewerkt ma 2 aug
  Onderhoud wegdek, heraanleg voetpaden en herinrichting kruispunt Stationsstraat: alle up-to-date info over deze werken vind je via de website van Wegen en Verkeer.
 • Alle info over werken Verbindingsriolering Kerkomsesteenweg Kerkom

  verkeersbord_werken_bewerkt ma 2 aug
  Het betreft werken in de Koppeleikenstraat, Kumtichsestraat en Kerkomsesteenweg. De werken gebeuren in 3 fasen. De Kerkomsesteenweg (fase 3) zal afgesloten zijn van ca. oktober 2021 tot april 2022 voor alle verkeer.
 • Update - Plannen voor Smidstraat in 2021

  Smidstraat-alternatief-fietsers vr 9 jul
  Op de gemeenteraad van december 2020 is de samenwerkingsovereenkomst goedgekeurd tussen de gemeente en het Agentschap Wegen en Verkeer. In deze samenwerkingsovereenkomst worden de stabiliteit en de trillingen van de Smidstraat aangepakt. Het gaat hier om een renovatie van de weg.
 • Aanpassing van de plannen Smidstraat

  ma 7 jun
  Update van de plannen naar aanleiding van de online infosessie van 10 mei over de wegenwerken in de Neervelpsestraat, Smidstraat en Stationsstraat in Boutersem. Meerdere deelnemers uitten toen hun bezorgdheid over het kruispunt Smidstraat x Stationsstraat.
 • EcoWerf haalt asbest op aan huis

  logo (1).png di 4 mei
  In Vlaamse huizen en gebouwen zit nog veel asbest. De Vlaamse regering streeft naar een asbestveilig Vlaanderen tegen 2040. Ook EcoWerf wil samen met de lokale besturen haar steentje bijdragen om asbest op een veilige en verantwoorde manier te verwijderen en af te voeren.
 • Start werken Smidstraat Vertrijk: geen doorgang meer tussen Stationsstraat en E40 vanaf 17 mei

  verkeersbord_werken_bewerkt do 29 apr
  Op 17 mei starten de werken in de Neervelpsestraat/Smidstraat en is er geen doorgang meer mogelijk tussen de Stationsstraat en de E40.
 • Start werken Willebringen: afsluiting Willebringsestraat vanaf 3 mei

  verkeersbord_werken_bewerkt do 29 apr
  De Willebringsestraat wordt met ingang van maandag 3 mei afgesloten vanaf het kruispunt met de Torenhofstraat richting Kumtich.
 • Politiezone Lubbeek verkoopt voertuigen

  do 7 jan
  Het bod dient ten laatste op vrijdag 15 januari 2021 om 11 u toe te komen. Meer details via onderstaande link.
 • Nieuwe openingsuren dienst Ruimtelijke Ordening en Woonkwaliteit

  wo 27 nov
  De openingsuren zijn voortaan:
1-21 Van 21