naar inhoud

Nieuws : Welzijn

 • Registratie van pluimvee en hobbypluimvee

  Foto: pexels wo 30 mrt
  Houd je thuis pluimvee als hobby? Of hou je pluimvee voor de eieren of voor de slacht? Dan kan het goed zijn dat je je moet laten registreren in de Saniteldatabank. DGZ geeft je hier graag meer uitleg over.
 • Hulpgoederen voor Oekraïne

  Flag_of_Ukraine ma 21 mrt
  Vanaf 23 maart zamelt de Gemeente Boutersem ook hulpgoederen in voor Oekraïne. Voortaan kan je elke woensdag- en zaterdagvoormiddag tussen 10 u en 12 u hulpgoederen binnenbrengen bij het inzamelpunt: de pastorie van Boutersem, Dorpsstraat 15.
 • Boutersem helpt Oekraïne

  Flag_of_Ukraine wo 16 mrt
 • Corona: Code geel vanaf 7 maart 2022

  FOD_WEBSITE_06012022_COVID_HEADER_NL ma 7 mrt
  De coronabarometer schakelt naar code geel. Dat heeft het Overlegcomité beslist. Zo verdwijnt onder meer het Covid Safe Ticket in de horeca en vervallen beperkingen voor evenementen. Ook de epidemische noodsituatie en de federale fase van het nationaal noodplan worden na twee jaar afgeblazen.
 • Informatiewebsite over situatie in Oekraïne

  vlag oekraine ma 7 mrt
  De Federale overheid lanceerde op vrijdag 4 maart een informatiewebsite. Het doel van de website is om alle informatie over de situatie in Oekraïne en de impact op ons land te centraliseren. De overheid opent daarnaast ook een informatienummer.
 • Hulp Oekraïne

  plekvrij.jpg di 1 mrt
  We leven intens mee met de inwoners van Oekraïne die in een oorlogssituatie terecht zijn gekomen. Ons land wenst Oekraïners op de vlucht te ondersteunen. Ook onze gemeente wil hulp aanbieden.
 • Corona: Tweede booster na een Janssenvaccin

  Tweede booster JJ.png di 22 feb
  Mensen die het Janssen-vaccin kregen als basisvaccinatie, kunnen een tweede boostervaccin krijgen met een mRNA-vaccin nadat ze eerder al een eerste booster kregen. Dit kan ten vroegste drie maanden na de eerste booster.
 • Corona: Boosterprik 12-17-jarigen

  Booster 12-17 elzoh.png ma 7 feb
  De Vlaamse Regering heeft beslist om alle jongeren van 12 tot 17 jaar in Vlaanderen de kans te geven om een boostervaccin te krijgen.
 • Vogelgriepvirus vastgesteld: ophokplicht voor pluimvee!

  ophokplicht.jpg di 23 nov
  Vanaf 15 november gaat een periode van verhoogd risico voor vogelgriep in op het hele grondgebied. Strengere maatregelen voor professionele bedrijven en hobbyhouders van pluimvee zijn van kracht.
1-9 Van 9