naar inhoud

Nieuws : Milieu en duurzaamheid

 • Compostactie op recyclageparken Ecowerf

  do 2 sep
  Actie Van Ecowerf en Vlaco van 1 september t.e.m. 31 oktober 2021 (zolang de voorraad strekt).
 • Openbaar onderzoek digitale atlas

  wo 1 sep
  Van 1 september 2021 tot en met 28 februari 2022 kunt u het ontwerp van de digitale atlas van de gerangschikte onbevaarbare waterlopen en de publieke grachten inkijken en becommentariëren op www.integraalwaterbeleid.be .
 • Maak kennis met uw Bosgroep

  download-2-.png di 31 aug
  Bent u een (private) boseigenaar? En hebt u vragen over het beheer van uw bos? Bosgroep Vlaams-Brabant vzw helpt u graag op weg.
 • Openbaar onderzoek nieuw ontwerp-beleidsprogramma ‘Op weg naar circulair bouwen’

  di 31 aug
  De omschakeling naar een circulaire bouweconomie in Vlaanderen is nodig en niet alleen om de uitdagingen van de klimaatsverandering aan te gaan. We moeten ook efficiënter met grondstoffen omgaan en onze impact op het milieu moet verminderen.
 • Behaag je tuin

  RLZHLogo_lang_kleur.jpg ma 30 aug
  De 5 regionale landschappen van Vlaams-Brabant organiseren een samenaankoop van inheemse hagen, heggen, houtkanten en hoogstam(fruit)bomen voor je tuin. Je krijgt de kans om aan interessante prijzen plantgoed te bestellen.
 • Ernstige droogte van 15 maart tot 15 september 2020

  wo 25 aug
  In het Belgisch Staatsblad van 13 juli 2021 is het besluit van de Vlaamse Regering van 2 juli 2021 verschenen waarbij de ernstige droogte die heeft plaatsgevonden van 15 maart tot 15 september 2020 als een ramp wordt beschouwd.
 • Boutersem neemt deel aan CurieuzeNeuzen

  curieuzeneuzen do 29 apr
  De gemeente Boutersem neemt deel aan het curieuzeneuzenproject waarbij op verschillende plaatsen in de gemeente de droogte en hitte van de bodem wordt gemeten gedurende een half jaar.
1-7 Van 7