naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Info Boutersem september 2021 ONLINE

  Header-INFOBoutersem ma 20 sep
  Deze week wordt het gemeentelijk infoblad van september 2021 bedeeld.
 • Veiligheidsmonitor 2021

  luidspreker ma 20 sep
  De verzending van de enquêtes heeft vertraging opgelopen. Deze zullen in de bussen vallen vanaf 18 oktober en niet half september zoals eerder gemeld.
 • De rattenvanger van Boutersem

  pexels-dsd-1010267.jpg wo 15 sep
  De rattenvanger van Boutersem? Dat is Mark Reynders van de firma AMB Reynders. Hij jaagt sinds kort in heel de gemeente op ratten en muizen, zowel op openbaar als privédomein.
 • Werken verbindingsriolering Kerkomsesteenweg Kerkom

  Naamloos.png wo 15 sep
  De aanleg van de riolering in de Koppeleikenstraat is nagenoeg uitgevoerd, er kan gestart worden met de werken voor de heraanleg van het wegdek. Volgens de planning kan half november de eerste laag asfalt geplaatst worden (onderlaag).
 • Naschools sporten: inschrijvingen starten 11 september

  picto naschools sporten vr 10 sep
  Ben je als ouder op zoek naar een sportieve uitdaging voor je kind na de schooluren? Dan is het 'Naschools sporten' (gemeente i.s.m. Sporty vzw) misschien een idee?
 • Vacature bij gemeente Boutersem

  VACATURE wo 8 sep
  Gemeente Boutersem is op zoek naar een gedreven werkleider Technische Dienst & medewerker Technische Dienst (gebouwen/wegenploeg/groendienst) die ontzettend veel goesting heeft om mee te helpen bouwen aan de toekomst van een buitengewoon Boutersem als dynamisch landelijke gemeente.
 • Compostactie op recyclageparken Ecowerf

  do 2 sep
  Actie Van Ecowerf en Vlaco van 1 september t.e.m. 31 oktober 2021 (zolang de voorraad strekt).
 • Vrijwilligers gezocht voor naschoolse opvang in wijkscholen GBB

  Wewantyou do 2 sep
  Heb je een hart voor kinderen, dan ben jij de lieve vrijwilliger die de gemeenteschool zoekt!
 • Boutersem bouwt

  school.png wo 1 sep
  Met de start van het nieuwe schooljaar, brengt de gemeente de werken aan de nieuwbouw op de site van de gemeentelijke basisschool graag nog eens onder de aandacht.
 • Openbaar onderzoek digitale atlas

  wo 1 sep
  Van 1 september 2021 tot en met 28 februari 2022 kunt u het ontwerp van de digitale atlas van de gerangschikte onbevaarbare waterlopen en de publieke grachten inkijken en becommentariëren op www.integraalwaterbeleid.be .
 • Maak kennis met uw Bosgroep

  download-2-.png di 31 aug
  Bent u een (private) boseigenaar? En hebt u vragen over het beheer van uw bos? Bosgroep Vlaams-Brabant vzw helpt u graag op weg.
 • Openbaar onderzoek nieuw ontwerp-beleidsprogramma ‘Op weg naar circulair bouwen’

  di 31 aug
  De omschakeling naar een circulaire bouweconomie in Vlaanderen is nodig en niet alleen om de uitdagingen van de klimaatsverandering aan te gaan. We moeten ook efficiënter met grondstoffen omgaan en onze impact op het milieu moet verminderen.
 • Vrijwilligers gezocht voor huistaakbegeleiding

  Wewantyou di 31 aug
  Wil je graag kinderen helpen bij het maken van hun huistaken? Dan is het Sociaal Huis Boutersem naar jou op zoek!
 • Back to sport - gratis sportpas in september

  ma 30 aug
  Wil je na dit coronajaar opnieuw kennismaken met je sportclub? Of ben je nieuwsgierig naar wat andere clubs te bieden hebben?
 • Behaag je tuin

  RLZHLogo_lang_kleur.jpg ma 30 aug
  De 5 regionale landschappen van Vlaams-Brabant organiseren een samenaankoop van inheemse hagen, heggen, houtkanten en hoogstam(fruit)bomen voor je tuin. Je krijgt de kans om aan interessante prijzen plantgoed te bestellen.
 • Ernstige droogte van 15 maart tot 15 september 2020

  wo 25 aug
  In het Belgisch Staatsblad van 13 juli 2021 is het besluit van de Vlaamse Regering van 2 juli 2021 verschenen waarbij de ernstige droogte die heeft plaatsgevonden van 15 maart tot 15 september 2020 als een ramp wordt beschouwd.
 • Eerste ‘Dichter bij de Velpe’

  P1340491.JPG ma 16 aug
  Op 12 augustus werd de eerste Boutersemse dichter, oftewel ‘dichter bij de Velpe’ officieel aangesteld tijdens de herdenkingsplechtigheid van 190 jaar Slag bij Boutersem
 • Plan-MER voor het Belgisch Programma in kader van Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij (EFMZV) 2021-2027 Landbouwbeleid 2023-2027

  ma 16 aug
  Het Departement Landbouw en Visserij heeft de procedure opgestart voor het opstellen van het plan-MER voor het Belgisch Programma in kader van Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij (EFMZV) 2021-202. Het Team Mer verklaarde de kennisgeving van dit dossier volledig op 22/07/2021.
 • The Last Mile: op naar een nog hogere vaccinatiegraad!

  122139040_103249008249245_9041572531630120163_n.png wo 11 aug
  Met een globale vaccinatiegraad van 81,47 %, en zelfs 93,78% bij de volwassen bevolking, scoort Zuidoost Hageland boven het Vlaamse gemiddelde. Maar we zijn er nog niet, en dus zetten we The Last Mile van de vaccinatiecampagne volop in op de laatste nog niet gevaccineerde 12+’ers.
 • Vaccibus toert door Zuidoost Hageland

  Vaccibus2.jpg wo 11 aug
  Tijdens de Last Mile van de vaccinatiecampagne zet Eerstelijnszone Zuidoost Hageland niet alleen in op de vaccinatiecentra in Tienen en Landen, er komt ook een Vaccibus. Van midden augustus tot midden september zal deze meerdere locaties binnen onze gemeenten aandoen.
 • Alle info over werken Smidstraat - Neervelpsestraat Vertrijk

  verkeersbord_werken_bewerkt ma 2 aug
  Onderhoud wegdek, heraanleg voetpaden en herinrichting kruispunt Stationsstraat: alle up-to-date info over deze werken vind je via de website van Wegen en Verkeer.
 • Alle info over werken Verbindingsriolering Kerkomsesteenweg Kerkom

  verkeersbord_werken_bewerkt ma 2 aug
  Het betreft werken in de Koppeleikenstraat, Kumtichsestraat en Kerkomsesteenweg. De werken gebeuren in 3 fasen. De Kerkomsesteenweg (fase 3) zal afgesloten zijn van ca. oktober 2021 tot april 2022 voor alle verkeer.
 • Lancering nationaal e-loket www.1722.be voor brandweerbijstand bij storm of wateroverlast

  1722 di 13 jul
  Burgers die tijdens of na een storm of onweer bijstand nodig hebben van de brandweer voor stormschade of wateroverlast, kunnen vanaf nu het e-loket www.1722.be gebruiken.
 • Update - Plannen voor Smidstraat in 2021

  Smidstraat-alternatief-fietsers vr 9 jul
  Op de gemeenteraad van december 2020 is de samenwerkingsovereenkomst goedgekeurd tussen de gemeente en het Agentschap Wegen en Verkeer. In deze samenwerkingsovereenkomst worden de stabiliteit en de trillingen van de Smidstraat aangepakt. Het gaat hier om een renovatie van de weg.
 • Wegenwerken op het kruispunt van de Tiensesteenweg met de Boutersemstraat en Helstraat

  Ontwerp_boutersemstraat_helstraat.jpeg di 29 jun
  Vanaf 2 augustus zal Wegen en Verkeer werken uitvoeren op het kruispunt van de Tiensesteenweg met de Boutersemstraat en Helstraat (Binkom- Lubbeek).
 • Aanpassing van de plannen Smidstraat

  ma 7 jun
  Update van de plannen naar aanleiding van de online infosessie van 10 mei over de wegenwerken in de Neervelpsestraat, Smidstraat en Stationsstraat in Boutersem. Meerdere deelnemers uitten toen hun bezorgdheid over het kruispunt Smidstraat x Stationsstraat.
 • Glasbollen Willebringen blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden

  glasbakken wo 26 mei
  De glasbollen op het einde van de Willebringsestraat aan de brug naar Kumtich blijven tijdens de werkzaamheden op die plek staan. Deze zijn buiten de werkuren (werkuren van 7 u tot 16.30 u) steeds bereikbaar. Dus voor 7 u en na 16.30 u.
 • Respecteer onze landbouwwegen!

  20210524-smisveldstraat-tractorsluis-1.jpg wo 26 mei
  Ondanks de correcte en duidelijke signalisatie blijven heel wat automobilisten de maatregelen negeren.
 • Tractorsluis Smisveldstraat

  20210524-smisveldstraat-tractorsluis-1.jpg wo 26 mei
  Spijtig genoeg hebben we moeten constateren dat heel wat automobilisten de tractorsluis in de Smisveldstraat proberen te omzeilen. Meerdere bestuurders proberen de sluis te ontwijken door via het aanpalende veld te rijden.
 • Word vrijwilliger in het vaccinatiecentrum!

  Vaccinatie_vrijwilligers oproep Tienen&Landen_Tekengebied 1.jpg wo 26 mei
  Om alle inwoners van de eerstelijnszone Zuidoost Hageland zo snel en efficiënt mogelijk te vaccineren tegen COVID-19, kunnen we alle hulp gebruiken. Daarom is het vaccinatiecentrum op zoek naar vrijwilligers!
1-30 Van 39