naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Info Boutersem oktober 2021 ONLINE

  INFOBoutersem2021_oktober_COVER do 14 okt
  Deze week wordt het gemeentelijk infoblad van oktober 2021 bedeeld.
 • Update Werken Kolemveld-Spoorwegstraat

  verkeersbord_werken_bewerkt do 14 okt
  De werken in de Spoorwegstraat zijn beëindigd. Fietsers mogen opnieuw de Kolemveldstraat passeren. Van 20 tot 22/10 zullen er nog werken zijn aan de spoorwegovergang (Kolemveld), en gaat deze twee dagen dicht! Na 22/10 zijn alle werken achter de rug en zal de tractorsluis opnieuw worden geplaatst.
 • Update werken kruispunt Smidstraat-Stationsstraat Vertrijk

  verkeersbord_werken_bewerkt do 14 okt
  De werken aan het kruispunt zullen nog duren tot 15 november. Na 15 november zullen alle werken achter de rug zijn en is er opnieuw doorgang mogelijk van de Leuvensesteenweg naar de E40 (dit onder voorbehoud van de weersomstandigheden).
 • Hou je bescherming tegen COVID-19 op het hoogste niveau met een herhalingsvaccin

  Webbanner herhalingsvaccinatie_300x100.png wo 13 okt
  Ben je ouder dan 65 jaar, dan mag je de komende weken een uitnodiging verwachten om je een derde keer te laten vaccineren tegen COVID-19. Dokters en wetenschappers raden ten stelligste aan om daarop in te gaan. Met een herhalingsvaccinatie blijf je het beste beschermd tegen COVID-19.
 • Update werken in Kerkom

  verkeersbord_werken_bewerkt wo 13 okt
  Vanaf morgen heraanleg Koppeleikenstraat, Kumtichsestraat volgt later. Lees het laatste nieuws via:
 • Vaccinatiecentra Tienen en Landen blijven open!

  Vaccitaxi.png ma 11 okt
  Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het ook officieel: de vaccinatiecentra in Tienen en Landen blijven allebei minstens tot het einde van het jaar open. Zo kunnen alle 65+’ers hun boostervaccin krijgen in hun vertrouwde vaccinatiecentrum.
 • Open Sportcafé

  affiche sportcafe 2021 wo 6 okt
  Heb je ideeën om sportieve uitdagingen op te zetten en zo als gemeente de #sportersbelevenmeer-award van Sport Vlaanderen te behalen?
 • Start fase 3 werken verbindingsriolering Kerkomsesteenweg Kerkom

  Naamloos.png ma 4 okt
  Vanaf 06/10/2021 zal het kruispunt Kerkomsesteenweg - Kumtichsestraat / Malendriesstraat gedurende maximaal 20 kalenderdagen afgesloten zijn voor de heraanleg. Er is in die periode geen doorgaand verkeer mogelijk.
 • Aanpassing openingsuren dienst Burgerzaken

  do 30 sep
  Vanaf oktober zal de dienst burgerzaken op dinsdag doorlopend open zijn tot 19 u. Je moet wel vooraf een afspraak maken. Zo kunnen we een vlotte doorloop verzekeren en iedereen de correcte dienstverlening geven.
 • Versterkingsritten met autocars worden stopgezet bij De Lijn

  De Lijn do 30 sep
  Tijdens het hoogtepunt van de corona-epidemie werden op initiatief van Vlaams minister van mobiliteit Lydia Peeters extra autocars ingezet tijdens de schoolspits om drukbezette voertuigen van De Lijn te versterken.
 • Oud beeldmateriaal Zandgroeve Kerkom gezocht!

  wo 29 sep
  OPROEP: De gemeente zoekt fotomateriaal van het natuurgebied uit de periode vóór de start van de exploitatie van de zandgroeve. Geen foto's van de 'put' dus, maar beeldmateriaal van de toestand vóór 1958!
 • Tienersportdag 2021

  Tienersportdag 2021 wo 29 sep
  De sportdienst organiseert tijdens de herfstvakantie een sportdag voor tieners (geboortejaar 2004 t.e.m. 2008). We gaan met de bus naar Snowvalley Peer om een halve dag te gaan skiën en snowboarden. Bedoeld om tieners voor te bereiden op hun skivakantie.
 • Herbestemming kerk Roosbeek

  20210615-kerkRoosbeek-1-VD ma 27 sep
  In 2017 werd door de gemeenteraad van Boutersem een kerkenbeleidsplan goedgekeurd. Dat kerkenplan bepaalt welke kerken van de gemeente Boutersem voor de liturgie voorbehouden blijven en welke kerken een andere bestemming zullen krijgen.
 • Info Boutersem september 2021 ONLINE

  Header-INFOBoutersem ma 20 sep
  Deze week wordt het gemeentelijk infoblad van september 2021 bedeeld.
 • Veiligheidsmonitor 2021

  luidspreker ma 20 sep
  De verzending van de enquêtes heeft vertraging opgelopen. Deze zullen in de bussen vallen vanaf 18 oktober en niet half september zoals eerder gemeld.
 • De rattenvanger van Boutersem

  pexels-dsd-1010267.jpg wo 15 sep
  De rattenvanger van Boutersem? Dat is Mark Reynders van de firma AMB Reynders. Hij jaagt sinds kort in heel de gemeente op ratten en muizen, zowel op openbaar als privédomein.
 • Naschools sporten: inschrijvingen starten 11 september

  picto naschools sporten vr 10 sep
  Ben je als ouder op zoek naar een sportieve uitdaging voor je kind na de schooluren? Dan is het 'Naschools sporten' (gemeente i.s.m. Sporty vzw) misschien een idee?
 • Compostactie op recyclageparken Ecowerf

  do 2 sep
  Actie Van Ecowerf en Vlaco van 1 september t.e.m. 31 oktober 2021 (zolang de voorraad strekt).
 • Boutersem bouwt

  school.png wo 1 sep
  Met de start van het nieuwe schooljaar, brengt de gemeente de werken aan de nieuwbouw op de site van de gemeentelijke basisschool graag nog eens onder de aandacht.
 • Openbaar onderzoek digitale atlas

  wo 1 sep
  Van 1 september 2021 tot en met 28 februari 2022 kunt u het ontwerp van de digitale atlas van de gerangschikte onbevaarbare waterlopen en de publieke grachten inkijken en becommentariëren op www.integraalwaterbeleid.be .
 • Maak kennis met uw Bosgroep

  download-2-.png di 31 aug
  Bent u een (private) boseigenaar? En hebt u vragen over het beheer van uw bos? Bosgroep Vlaams-Brabant vzw helpt u graag op weg.
 • Vrijwilligers gezocht voor huistaakbegeleiding

  Wewantyou di 31 aug
  Wil je graag kinderen helpen bij het maken van hun huistaken? Dan is het Sociaal Huis Boutersem naar jou op zoek!
 • Ernstige droogte van 15 maart tot 15 september 2020

  wo 25 aug
  In het Belgisch Staatsblad van 13 juli 2021 is het besluit van de Vlaamse Regering van 2 juli 2021 verschenen waarbij de ernstige droogte die heeft plaatsgevonden van 15 maart tot 15 september 2020 als een ramp wordt beschouwd.
 • Eerste ‘Dichter bij de Velpe’

  P1340491.JPG ma 16 aug
  Op 12 augustus werd de eerste Boutersemse dichter, oftewel ‘dichter bij de Velpe’ officieel aangesteld tijdens de herdenkingsplechtigheid van 190 jaar Slag bij Boutersem
 • The Last Mile: op naar een nog hogere vaccinatiegraad!

  122139040_103249008249245_9041572531630120163_n.png wo 11 aug
  Met een globale vaccinatiegraad van 81,47 %, en zelfs 93,78% bij de volwassen bevolking, scoort Zuidoost Hageland boven het Vlaamse gemiddelde. Maar we zijn er nog niet, en dus zetten we The Last Mile van de vaccinatiecampagne volop in op de laatste nog niet gevaccineerde 12+’ers.
 • Alle info over werken Smidstraat - Neervelpsestraat Vertrijk

  verkeersbord_werken_bewerkt ma 2 aug
  Onderhoud wegdek, heraanleg voetpaden en herinrichting kruispunt Stationsstraat: alle up-to-date info over deze werken vind je via de website van Wegen en Verkeer.
 • Alle info over werken Verbindingsriolering Kerkomsesteenweg Kerkom

  verkeersbord_werken_bewerkt ma 2 aug
  Het betreft werken in de Koppeleikenstraat, Kumtichsestraat en Kerkomsesteenweg. De werken gebeuren in 3 fasen. De Kerkomsesteenweg (fase 3) zal afgesloten zijn van ca. oktober 2021 tot april 2022 voor alle verkeer.
 • Lancering nationaal e-loket www.1722.be voor brandweerbijstand bij storm of wateroverlast

  1722 di 13 jul
  Burgers die tijdens of na een storm of onweer bijstand nodig hebben van de brandweer voor stormschade of wateroverlast, kunnen vanaf nu het e-loket www.1722.be gebruiken.
 • Update - Plannen voor Smidstraat in 2021

  Smidstraat-alternatief-fietsers vr 9 jul
  Op de gemeenteraad van december 2020 is de samenwerkingsovereenkomst goedgekeurd tussen de gemeente en het Agentschap Wegen en Verkeer. In deze samenwerkingsovereenkomst worden de stabiliteit en de trillingen van de Smidstraat aangepakt. Het gaat hier om een renovatie van de weg.
 • Aanpassing van de plannen Smidstraat

  ma 7 jun
  Update van de plannen naar aanleiding van de online infosessie van 10 mei over de wegenwerken in de Neervelpsestraat, Smidstraat en Stationsstraat in Boutersem. Meerdere deelnemers uitten toen hun bezorgdheid over het kruispunt Smidstraat x Stationsstraat.
1-30 Van 39