naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Corona: wat verandert vanaf 18 mei

13 mei ’20 (wo)
De nationale veiligheidsraad van 13 mei 2020 heeft beslist dat de volgende fase (fase 2) van de afbouwstrategie op 18 mei 2020 van start zal gaan.

Zo kunnen markten en contactberoepen opnieuw opstarten, sportclubs de trainingen en groepslessen in open lucht met max. 20 personen hervatten en huwelijken of uitvaarten in aanwezigheid van max. 30 personen plaatsvinden.

Alle culturele, sportieve en recreatieve evenementen worden geannuleerd tot 30 juni 2020.

Ook tijdens deze fase moet je nog steeds zoveel mogelijk in jouw eigen omgeving blijven en het fysieke contact met anderen beperkt houden.

De daaropvolgende stap in het afbouwplan zal niet vóór 8 juni plaatsvinden.

En na fase 3 zullen er nog meer fases volgen. Er zijn veel activiteiten die weer opstarten en dat heeft een impact op de contacten tussen mensen. Het is de bedoeling om mensen gespreid in de tijd hun gewoontes weer te laten opnemen, om dat zo veilig mogelijk te kunnen doen.

Alle informatie over de aanpassingen van de maatregelen in fase 2 lees je in het persbericht op de website van het crisicentrum:

https://crisiscentrum.be/nl/news/afbouw-opstart-van-fase-2-vanaf-18-mei


Veelgestelde vragen en antwoorden:

https://www.info-coronavirus.be/nl/faq/Blijf steeds de 5 basisgebaren toepassen, voor jezelf en voor anderen.

  • Blijf thuis, zeker als je ziek bent.
  • Was je handen regelmatig met water en zeep.
  • Hou minstens 1,5 meter afstand.
  • Beperk je fysieke sociale contacten.
  • Draag een mondmasker op het openbaar vervoer en op drukke openbare plaatsen.Alle info op https://www.info-coronavirus.be/nl/

Nieuwsoverzicht