naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Corona: wat verandert vanaf 10 mei

07 mei ’20 (do)
De nationale veiligheidsraad van 6 mei 2020 heeft beslist dat de nieuwe fase van de afbouwstrategie op 11 mei 2020 van start zal gaan.

Woensdag 6 mei 2020 is de Nationale Veiligheidsraad, uitgebreid met de ministers-presidenten, bijeengekomen om de nieuwe fase van de afbouwstrategie die op 11 mei van start gaat, te valideren, te vervolledigen en te verduidelijken. De experts hebben groen licht gegeven voor deze nieuwe fase naar aanleiding van een aantal gunstige criteria op dit moment, namelijk het aantal ziekenhuisopnames per dag, de gemiddelde trend van deze ziekenhuisopnames die lager is dan de voorgaande weken, het aantal bedden op intensieve zorg, testing en tracing. Deze criteria zullen een rol blijven spelen bij de geleidelijke afbouw.

De nationale veiligheidsraad heeft gisteren beslist dat de nieuwe fase van de afbouwstrategie, fase 1b, op 11 mei 2020 van start zal gaan.

  • Vanaf 10 mei zal er een verdere uitbreiding van de sociale contacten worden toegestaan.
  • Op 11 mei zullen de winkels heropenen (de markten zullen in deze fase nog niet worden hervat).
  • Contactberoepen buiten de medische en paramedische zorg mogen hun activiteiten nog niet hernemen.

Je kan het volledige persbericht nalezen op de website van het crisiscentrum:

https://crisiscentrum.be/nl/news/afbouw-fase-1b-vanaf-11-mei-uitbreiding-van-de-sociale-contacten-en-opening-van-de-winkels


Wat zijn de volgende stappen in de aanpassing van de maatregelen tegen de verspreiding van Covid-19? In bijlage vind je een kort overzicht. Samen gaan we veilig vooruit.


En wat is nu die fameuze 'regel van vier'?

Vanaf 10 mei is het mogelijk om 4 van je vrienden of familieleden weer te zien, altijd dezelfde. Profiteer van dit goede nieuws, maar laat je waakzaamheid niet varen!
Lees alles over 'de regel van vier' via deze link:
https://www.info-coronavirus.be/…/…/afspreken-vier-personen/

Blijf steeds de 5 basisgebaren toepassen, voor jezelf en voor anderen.

  • Blijf thuis, zeker als je ziek bent.
  • Was je handen regelmatig met water en zeep.
  • Hou minstens 1,5 meter afstand.
  • Beperk je fysieke sociale contacten.
  • Draag een mondmasker op het openbaar vervoer en op drukke openbare plaatsen.Alle info op https://www.info-coronavirus.be/nl/

Nieuwsoverzicht