naar inhoud

Tel mee straatvinken, registreer je nu

22 april ’21 (do)
Hoe gezond is het verkeer in jouw straat? Vink op donderdag 20 mei tussen 17 u en 18 u aan hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door jouw straat passeren.

Straatvinken is een jaarlijks telmoment dat nagaat hoe gezond het verkeer is in onze straten. Dat gebeurt via een speciale tel-tool of een papieren telformulier. Tijdens het telmoment noteren burgers gedurende één uur hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door hun straat passeren. Wetenschappers onderwerpen de resultaten vervolgens aan een analyse. Het telmoment vindt plaats tijdens de avondspits op een donderdagavond in mei. Daarnaast brengen de Straatvinken ook de bredere verkeersleefbaarheid van hun straat in kaart over de manier waarop ze hun straat beleven.

Tel een uur lang alle voetgangers, fietsers, bussen, auto’s, bestel- en vrachtwagens die door je straat passeren. Doe dat met het papieren telformulier, te downloaden via www.straatvinken.be

Je kan de resultaten van vorig jaar ook bekijken op www.straatvinken.be

 

Registreer je nu

Schrijf je nu al in via www.straatvinken.be en nodig al je vrienden, familieleden en kennissen in Boutersem uit om mee te doen, en op donderdag 20 mei om 17 u een uurtje mee het verkeer te tellen in hun straat.

Zo krijgen we ook in Boutersem een goed beeld van het verkeer in onze gemeente en de evolutie naar duurzame mobiliteit.

Nieuwsoverzicht