naar inhoud

Word ook jij lid van de “Seniorenadviesraad”?

24 mei ’22 (di)
Na de corona-perikelen start de Ouderen Advies Raad (OAR) terug op. En ze beginnen onmiddellijk in een nieuw kleedje: de OAR heet voortaan Seniorenadviesraad (SAR). Op 14 juni 2022 zal de eerste post-corona vergadering van de SAR plaatsvinden.

En deze herstart is de ideale gelegenheid om nieuwe leden aan te trekken. 

De seniorenadviesraad is een gemeentelijk orgaan dat neutraal en onafhankelijk is. De SAR zet zich in voor de noden van senioren, geeft hen een stem om gehoord te worden en brengt mogelijkheden aan die de senioren in de gemeente meer comfort kunnen bieden. De SAR heeft een officiële adviesfunctie naar het gemeentebestuur over elk onderwerp waarbij senioren betrokken kunnen zijn.

Wie kan stemgerechtigd lid worden van de SAR?

  • Een afgevaardigde (+60) van: elke vereniging met een actieve ouderenwerking, de bewonersraad van een woonzorgcentrum of een groep assistentiewoningen.
  • Iedere senior (+60) die al dan niet actief is bij een seniorenvereniging kan lid worden als ‘geïnteresseerde burger’.

Ben je jonger dan 60 jaar dan ben je ook welkom maar heb je geen stemrecht. Personen met een politiek mandaat in Boutersem kunnen geen lid zijn van de SAR.

Lid worden van de SAR?

Ben jij iemand die interesse heeft voor de noden van senioren, wil je ook dat de stem van senioren gehoord wordt en wil je mee zoeken naar mogelijkheden om onze gemeente comfortabeler te maken voor senioren? Wil jij je inzetten om de Seniorenadviesraad verder mee uit te bouwen? Dat kan door adviezen uit te werken over de diverse aspecten van het seniorenleven in onze gemeente. Je kan ook mee activiteiten organiseren zoals de in het verleden zeer succesvolle seniorenkerstshow of de viering van de 80-85-90-95-100- jarigen. Misschien heb je nog nieuwe frisse ideeën? Sluit dan aan bij het enthousiast team en word lid van de seniorenadviesraad!  

Interesse?

Stuur dan een mailtje naar anja.strouven@boutersem.be of neem telefonisch contact op via 016 73 44 78

Nieuwsoverzicht
gemeenteraad.jpg

Lees meer artikels over