naar inhoud

Vernieuwing van het speelterreintje in Kerkom

08 februari ’22 (di)
Het speelpleintje aan de Boerenzaal in Kerkom was dringend aan vernieuwing toe. In de loop van 2021 werd daarom gepolst bij de inwoners naar hun visie en mogelijke invulling van het pleintje.

Concreet werden twee bevragingen gelanceerd. Dit leidde tot een mooi aanbod in verschillende spelvormen. Het nieuwe speelpleintje zou er tegen de zomer zijn.

In een eerste enquête werd gevraagd naar de situatie van het oude speelterrein en naar de favoriete speeltuigen/spelvormen. Er kwamen in totaal 75 reacties. Hieruit kwamen vooral volgende aspecten naar voor: de aanwezigheid van verouderde toestellen, het niet geschikt zijn van de beschikbare toestellen voor kleine kinderen en het ontbreken van zitmogelijkheid. Bij het polsen naar de favoriete spelvormen, was dit de top vijf: klimmen en touwen, schommelen, glijden, klimmen en springen en slingeren.
 
Met de verzamelde informatie werden verschillende bedrijven aangeschreven met de vraag naar een voorstel voor de vernieuwing van het huidige speelterrein. We ontvingen drie mooi uitgewerkte voorstellen. Met deze informatie werd een nieuwe enquête gelanceerd waarop we maar liefst 103 reacties ontvingen. Er werd hierin gepolst naar het terugvinden van de favoriete spelvormen in de drie voorstellen. Uiteraard werden in de keuze ook andere belangrijke zaken meegenomen zoals kostprijs, materiaalkeuze, originaliteit, inplanting, garantie, ...
 
We kunnen dan ook met trots aankondigen dat met de huidige leveringstermijnen het speelterrein eind juni geïnstalleerd zou kunnen worden. Om jullie nieuwsgierigheid al in te lossen geven we alvast mee welke de gekozen speeltoestellen zijn: een laag parcours, een vogelnestschommel, een speelheuvel, een hangmat en een toren met glijbaan.
 
Nieuwsoverzicht
toren met glijbaan.png

Jeugd

adres
Neervelpsestraat 113370 Boutersem
tel.
016 72 10 74
e-mail
jeugddienst@boutersem.be
Open vandaag: 9.00 tot 19.00 u

Lees meer artikels over