naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

QVAX opnieuw beschikbaar voor boostervaccinatie

07 december ’21 (di)
QVAX wordt opnieuw ter beschikking gesteld voor de boostervaccinatie. Iedereen die in aanmerking komt kan zich op deze elektronische reservelijst inschrijven om sneller uitgenodigd te worden.

Vaccinatiecentra kunnen uit de reservelijst putten wanneer zij voldoende capaciteit en vaccins ter beschikking hebben. Op die manier gaan geen vaccins verloren wanneer een vaccinatiecentrum op het einde van de dag met een overschot zit.

Een uitnodiging vanuit QVAX gaat na of het interval tussen de basis- en boostervaccinatie is verstreken en verloopt volgens dalende leeftijd (van oud naar jong).

De tijd tussen de basisvaccinatie en de boostervaccinatie met Janssen (1 prik) is minstens 2 maanden, voor AstraZeneca (2 prikken) is dit minstens 4 maanden. Bij wie gevaccineerd werd met een Pfizer- of Moderna-vaccin geldt een tussentijd van minstens 6 maanden. Het is dus niet zo dat wie het langst geleden gevaccineerd is, nu eerst voor de boostervaccinatie uitgenodigd kan worden.

Inschrijven op QVAX geeft geen garantie op een effectieve uitnodiging. Veel hangt af van de beschikbaarheid van capaciteit, vaccins of prioriteit voor andere inschrijvers op de wachtlijst (op basis van leeftijd en interval).

Inschrijven via: https://www.qvax.be/region 


Opgelet! Er circuleren momenteel valse uitnodigingsmails voor de boostervaccinatie. Laat je niet vangen, en controleer steeds de afzender!

Meer tips om de officiële uitnodiging te herkennen via onderstaande link: 

https://www.boutersem.be/nieuwsdetail/2265/corona-hoe-herken-je-de-officiele-uitnodiging-voor-vaccinatie 

Nieuwsoverzicht