naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vaccinatiecentra Tienen en Landen blijven open!

11 oktober ’21 (ma)
Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het ook officieel: de vaccinatiecentra in Tienen en Landen blijven allebei minstens tot het einde van het jaar open. Zo kunnen alle 65+’ers hun boostervaccin krijgen in hun vertrouwde vaccinatiecentrum.

Maar zij zijn niet de enigen die we de komende weken nog verwelkomen. Op 12, 13 en 14 oktober krijgen de thuiswonende 85+’ers een extra prik in de vaccinatiecentra van Tienen en Landen. Deze extra prik wordt, net als aan de mensen met een verminderd immuunsysteem, minstens 4 weken na de tweede prik met Pfizer/Astra Zeneca/Moderna of na de enige prik met J&J toegediend.

De 65+’ers moeten iets langer wachten op hun boostervaccinatie. Het interval voor de booster is immers vastgelegd op 4 maanden na de tweede prik AZ of enige prik J&J en 6 maanden na de tweede prik Pfizer of Moderna. Midden oktober zullen we de eerste uitnodigingen voor deze booster versturen, tegen Kerstmis zouden alle 65+’ers hun booster dan effectief gekregen moeten hebben.

Wie niet in het vaccinatiecentrum geraakt, kan ook nog steeds een beroep doen op de Vaccitaxi. Deze haalt je thuis op, brengt je naar het vaccinatiecentrum, wacht ter plaatse en brengt je nadien opnieuw naar huis. Je betaalt hiervoor 5 euro per persoon. Je kan je rit met de Vaccitaxi reserveren via 016 80 29 31 op maandag, woensdag en vrijdag van 9 tot 12 uur.

Naast de derde prikken, zetten we ook nog steeds eerste en tweede prikken, want er zijn ook personen die nog niet de kans gekregen hebben om zich te laten vaccineren. Denk maar aan tieners die 12 jaar worden. Zij zullen na hun verjaardag automatisch uitgenodigd worden voor vaccinatie in het vaccinatiecentrum. Natuurlijk houden we bij die uitnodiging rekening met de schooluren.

Tot slot zijn er ook nog een aantal mensen die hun kans op vaccinatie nog niet gegrepen hebben. Ook zij blijven welkom in de vaccinatiecentra. ’s Woensdags voorzien we van 14 tot 15 uur vrije inloopmomenten. Dan kan je in beide vaccinatiecentra terecht voor een eerste prik Pfizer of een enige prik J&J. Ook als je je tweede prik gemist hebt, ben je welkom op deze momenten. Natuurlijk kan je als niet-gevaccineerde ook een afspraak maken voor je vaccinatie via onze helpdesks. Derde prikken en boosters worden echter niet toegediend via vrije inloop, dit kan enkel op uitnodiging.

Info over je vaccinatiecentrum:

https://www.vaccinatiecentrum-tienen-landen.be/

Nieuwsoverzicht
Vaccitaxi.png

Welzijn

adres
Neervelpsestraat 113370 Boutersem
tel.
016 72 10 71
e-mail
dienstwelzijn@boutersem.be
Open vandaag: 9.00 tot 12.00 u

Lees meer artikels over