naar inhoud

Infomarkten herontwikkeling site Transmet & site Vavantas

09 september ’21 (do)
De gemeente organiseert een infomarkt over de geplande herontwikkeling van 2 nieuwe stedenbouwkundige projecten: de Vavantas site en de Transmet site.

Site Vavantas bedrijventerrein langs de N3

Het project is gesitueerd in het bedrijventerrein langs de Leuvensesteenweg. De aanvraag heeft betrekking op een eerste fase van de ontwikkeling.

Het project heeft betrekking op het bouwen van geschakelde KMO units en is opgevat op basis van de nieuwe beleidsopties:
  • Zuinig en meervoudig ruimtegebruik
  • Het bundelen van de toegang en het delen van parkeerterreinen
  • Het vrijwaren van ruimte voor water

Het openbaar onderzoek start op 16/09/2021 en loopt tot en met 15/10/2021.

Site Transmet Leuvensesteenweg 270

Het project (woning, parkeerterrein en loodsen) is gesitueerd in het kernwinkelgebied in het centrum van Boutersem. De aanvraag heeft betrekking op een eerste ontwerp van de ontwikkeling (aanvraag stedenbouwkundig attest). 

Het project heeft betrekking op het slopen van de woning en de boogloodsen, het opbreken van de verhardingen en het bouwen van vier gebouwen met telkens 6 woningen.

Het project kiest voor een:

  • Zuinig ruimtegebruik met herstel van park- en overstromingsgebied
  • Ondergronds parkeren
  • Woningen die gericht zijn naar het zuiden en het park.

Het openbaar onderzoek start op 16/09/2021 en loopt tot en met 15/10/2021.


Om deze projecten toe te lichten organiseert de gemeente op maandag 20/09/2021 in zaal Iris van het cultureel centrum (Kerkomsesteenweg 55) een informatiemarkt. De informatiemarkt is doorlopend toegankelijk van 17.30 u tot en met 20 u.

Tijdens de informatiemarkt kan je vragen stellen aan de dossierbeheerder van de dienst omgeving van de gemeente Boutersem, aan de ontwerpers van het plan en aan de leden van het college.

De plannen kunnen geraadpleegd worden bij de dienst omgeving.

Je kan ook steeds contact nemen met de dienst omgeving


Meer info via: https://www.boutersem.be/activiteitendetail/934/infomarkten-herontwikkeling-site-vavantas-and-site-transmet

Nieuwsoverzicht

Omgeving

tel.
016 72 10 50
e-mail
omgeving@boutersem.be
Vandaag gesloten

Omwille van CORONA: gemeentehuis en OCMW: enkel open op afspraak (klik op de link voor meer info en om je afspraak digitaal of telefonisch in te plannen).

! Omwille van wegenwerken in de Smidstraat/Neervelpsestraat en Stationsstraat is het gemeentehuis moeilijk bereikbaar. Voor up-to-date informatie over de werken en de omleidingen kan je terecht op https://www.wegenenverkeer.be/boutersem

De gemeentediensten zijn steeds telefonisch bereikbaar tijdens de kantooruren. 

Op dinsdag is er geen avonddienst meer. Ook telefonisch zijn de diensten op dinsdagavond niet bereikbaar.

Lees meer artikels over