naar inhoud

Vaccibus toert door Zuidoost Hageland

11 augustus ’21 (wo)
Tijdens de Last Mile van de vaccinatiecampagne zet Eerstelijnszone Zuidoost Hageland niet alleen in op de vaccinatiecentra in Tienen en Landen, er komt ook een Vaccibus. Van midden augustus tot midden september zal deze meerdere locaties binnen onze gemeenten aandoen.

De Vaccibus is volledig uitgerust als mobiel vaccinatiecentrum. Veel kleinschaliger dan VC Tienen en VC Landen, maar wel met alle nodige middelen en de nodige privacy. De vaccinatie met J&J of Pfizer zal plaatsvinden aan de Vaccibus of in een lokaal op de locatie. Alles verloopt onder toezicht van een arts.

Je hoeft geen afspraak te maken bij de Vaccibus: inwoners (12+) van ELZOH kunnen vrij langskomen op het moment en de locatie die hen het best past. Onderaan vind je een volledig overzicht, op locatie en op datum.

Waarom een Vaccibus?

Hoewel de vaccinatiegraad in ELZOH enkele percenten boven het Vlaams gemiddelde ligt, willen we toch met de Vaccibus op toer door Zuidoost Hageland. Zo kunnen we naar de mensen toe die -om welke reden dan ook- nog niet gevaccineerd zijn. Met de varianten van het virus is het immers belangrijk om een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad te bereiken en daar wil ELZOH, samen met de lokale besturen, huisartsenkring HAZOH en ziekenhuis RZ Tienen alle opties voor benutten.

Naast de Vaccibus blijven onze beide vaccinatiecentra dan ook open tot oktober. Wie nog niet gevaccineerd is, kan er ook altijd telefonisch een afspraak boeken voor Pfizer of J&J. Astra Zeneca wordt momenteel enkel nog gebruikt voor wie nog een tweede prik van dit vaccin moet krijgen. Daarnaast zijn er in augustus elke donderdagnamiddag van 14 tot 15 uur ook vrije inloopmomenten voor vaccinatie met J&J in beide vaccinatiecentra.

Waar en wanneer vind je de Vaccibus?

Boutersem: Cultureel Centrum (Kerkomsesteenweg 55)

o Maandag 23 augustus – 16-19 uur

o Maandag 30 augustus – 16-19 uur

o Maandag 6 september – 16-19 uur

o Maandag 13 september – 16-19 uur

Schuttersveld Neervelp

o Vrijdag 10 september – 17-19 uur

Nieuwsoverzicht
Vaccibus2.jpg

Welzijn

adres
Neervelpsestraat 113370 Boutersem
tel.
016 72 10 71
e-mail
dienstwelzijn@boutersem.be
Vandaag gesloten

Omwille van CORONA: gemeentehuis en OCMW: enkel open op afspraak (klik op de link voor meer info en om je afspraak digitaal of telefonisch in te plannen).

! Omwille van wegenwerken in de Smidstraat/Neervelpsestraat en Stationsstraat is het gemeentehuis moeilijk bereikbaar. Voor up-to-date informatie over de werken en de omleidingen kan je terecht op https://www.wegenenverkeer.be/boutersem

De gemeentediensten zijn steeds telefonisch bereikbaar tijdens de kantooruren. 

Op dinsdag is er geen avonddienst meer. Ook telefonisch zijn de diensten op dinsdagavond niet bereikbaar.

Lees meer artikels over