naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

The Last Mile: op naar een nog hogere vaccinatiegraad!

11 augustus ’21 (wo)
Met een globale vaccinatiegraad van 81,47 %, en zelfs 93,78% bij de volwassen bevolking, scoort Zuidoost Hageland boven het Vlaamse gemiddelde. Maar we zijn er nog niet, en dus zetten we The Last Mile van de vaccinatiecampagne volop in op de laatste nog niet gevaccineerde 12+’ers.

Eerst en vooral blijven de vaccinatiecentra in Tienen en Landen open tot oktober. De volgende dagen en weken krijgen zo alle 12+’ers de kans om een eerste prik te krijgen tegen de start van het nieuwe schooljaar. Maar ook wie tijdens de grote vakantie niet beschikbaar is, kan zo in het vertrouwde vaccinatiecentrum gevaccineerd worden. Iedereen die zijn eerste prik, om welke reden dan ook, gemist heeft, krijgt immers een nieuwe kans via een automatische heruitnodiging.

Maar je hoeft niet te wachten op die uitnodiging. In augustus zijn er elke donderdagnamiddag van 14 tot 15 uur vrije inloopmomenten voor vaccinatie met J&J in beide vaccinatiecentra. Natuurlijk kan je ook altijd telefonisch een afspraak boeken voor Pfizer of J&J. En ook op QVax kan je je nog altijd inschrijven.

Tijdens de Last Mile zet onze eerstelijnszone echter niet alleen in op de vaccinatiecentra in Tienen en Landen, er komt ook een Vaccibus. Van midden augustus tot midden september zal deze op meerdere locaties binnen onze gemeente aanwezig zijn. Waar de Vaccibus wanneer staat, verneem je weldra.

Twijfel je nog over je vaccinatie? Praat er dan over met je huisarts of apotheker. Zij kunnen je alle informatie bezorgen om een weloverwogen keuze te maken. Heb je je vaccin geweigerd, maar wil je nu toch gevaccineerd worden? Dan moet je die weigering eerst intrekken om nog een nieuwe kans te krijgen. 

Nieuwsoverzicht