naar inhoud

Vanaf morgen - 17 mei - geen verkeer mogelijk tussen Leuvensesteenweg en E40 door onderhoudswerken

16 mei ’21 (zo)
Morgen starten de werken in de Smidstraat - Neervelpsestraat.

Het Agentschap Wegen en Verkeer renoveert vanaf 17 mei tot eind oktober het wegdek van de Neervelpsestraat/Smidstraat/Stationsstraat (N234) in Boutersem.

De hele werfzone wordt hiervoor afgesloten voor doorgaand verkeer. Tot eind oktober moet het doorgaand verkeer via de E40 snelwegcomplexen in Haasrode of Tienen omrijden.

Voor alle up to date informatie, lokale hinder en fasering van de werken kan je terecht op wegenenverkeer.be/boutersem

Meer info over het project:

Over een afstand van ongeveer twee kilometer, na het op- en afrittencomplex van de E40 tot net voor het kruispunt met de Leuvensesteenweg, krijgt de rijweg een nieuwe asfaltlaag.

De gemeente Boutersem maakt van de gelegenheid gebruik om de voetpaden in de bebouwde kom heraan te leggen en het kruispunt met de Stationsstraat veiliger in te richten.

Omwonenden ontvingen een infobrief in de bus en konden op 10 mei een online infosessie bijwonen waarin meer details over de aanpak en de fasering van de werken werd gegeven. Deze infosessie werd door meer dan 150 aanwezigen gevolgd.

Op dit informatiemoment uitten omwonenden hun bezorgdheid over de veiligheid van de actieve weggebruikers op het voorstel van het heringerichte kruispunt Stationsstraat/Smidstraat.

Wegen en Verkeer zit voor het einde van de maand nog samen met het gemeentebestuur, om te bekijken welke bijkomende maatregelen er eventueel nog genomen kunnen worden.

Voor alle up to date informatie, lokale hinder en fasering van de werken kan je terecht op wegenenverkeer.be/boutersem waar je ook de brief voor de omwonenden en de presentatie van het online infomoment kan terugvinden.
Nieuwsoverzicht