naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Start werken Willebringen: afsluiting Willebringsestraat vanaf 3 mei

29 april ’21 (do)
De Willebringsestraat wordt met ingang van maandag 3 mei afgesloten vanaf het kruispunt met de Torenhofstraat richting Kumtich.

De Willebringsestraat wordt met ingang van maandag 3 mei afgesloten vanaf het kruispunt met de Torenhofstraat richting Kumtich:

  • start met de werken aan de brug (wegnemen van het wegdek) uitvoering door Willemen Infra
  • start met de voorbereidende werken aan de riolering op 4 mei vanaf woning nr. 127 tot nr. 145 - enkel het rijvak aan de zijde van de woningen zal na het beuken van de betonnen rijbaan overrijdbaar blijven
  • start met de effectieve rioleringswerken vanaf 10 mei

Vanaf deze datum zal de Willebringsestraat van nummer 127 tot nummer 145 niet toegankelijk zijn tussen de werkuren (van 6.30 u tot 16 u). Moest u tussen de werkuren willen vertrekken met uw auto, dan is het raadzaam om uw wagen voorbij huisnummer 127 te parkeren. Na de werkuren zullen de opritten zoveel mogelijk bereikbaar gemaakt worden. Werken worden uitgevoerd door Colas Noord NV.

Wegenwerken Willebringsestraat/Tassinstraat

Op maandag 3 mei 2021 wordt gestart met:

  • de aanleg van een vrijliggend fietspad op de Willebringsestraat en de Tassinstraat
  • de aanleg van voetpaden op de Willebringsestraat
  • de renovatie van het brugdek over de E40 en HST-spoorlijn
  • de aanleg van gescheiden riolering op de Willebringsestraat
  • de renovatie van het wegdek in de Willebringsestraat
  • de heraanleg van het kruispunt Tassinstraat/Lindeveldstraat (Kumtich) als verhoogd kruispunt

Tot eind augustus zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn vanuit het centrum van Willebringen richting Kumtich. De brug over de E40 zal volledig afgesloten zijn. Het verkeer wordt omgeleid via Opvelp in de richting van de oprit E40. Lokaal verkeer richting centrum Boutersem blijft mogelijk tot begin augustus via Vertrijk.

Vanaf eind augustus zal de brug over de E40 terug opengesteld worden en is er terug lokaal verkeer mogelijk via Kumtich richting Boutersem. Deze maatregel zal van kracht blijven tot na het beëindigen van de werkzaamheden aan het kruispunt Smidstraat/Tassinstraat - eind oktober.

Er zal naar gestreefd worden om de nodige werkzaamheden aan de brug (uit te voeren werken zijn zeer weersafhankelijk) zo vlot mogelijk te laten verlopen in de hoop dat deze in de maand augustus al opengesteld kan worden, gezien anders de bereikbaarheid van Boutersem centrum vanuit Willebringen met de wagen in augustus een zeer grote omleiding met zich zal meebrengen.

ALLE VERDERE INFO VIND JE IN DE BEWONERSBRIEF IN BIJLAGE

Handelaars blijven bereikbaar.

Info over projecten in uitvoering vind je via

https://www.boutersem.be/thema/2017/projecten-in-voorbereiding-studie-en-uitvoeringsfase

Nieuwsoverzicht