naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Start werken Smidstraat Vertrijk: geen doorgang meer tussen Stationsstraat en E40 vanaf 17 mei

29 april ’21 (do)
Op 17 mei starten de werken in de Neervelpsestraat/Smidstraat en is er geen doorgang meer mogelijk tussen de Stationsstraat en de E40.

ONLINE infomoment op 10 mei - START WERKEN op 17 mei

Op 17 mei starten de werken in de Neervelpsestraat/Smidstraat en is er geen doorgang meer mogelijk tussen de Stationsstraat en de E40.

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 17 mei met de renovatie van het wegdek in de Neervelpsestraat en de Smidstraat. Tussen de op- en afrit van de E40 en de Stationsstraat worden de oude asfaltlagen verwijderd, de betonplaten hersteld en de oneffenheden tussen de betonplaten weggewerkt. Daarna krijgen zowel de rijbaan als de fietspaden een gloednieuwe asfaltverharding. In de zone van de bebouwde kom, vanaf de Stationsstraat tot iets voorbij de Kerkweg, legt het gemeentebestuur van Boutersem tegelijk nieuwe voetpaden aan.

Schrijf je in voor de online infosessie op maandag 10 mei 2021 om 19.30 u

Om je te informeren over de aanpak en de fasering van de werken, organiseren AWV en de gemeente Boutersem een digitale infosessie. Je krijgt de kans om vragen te stellen.

De infosessie vindt online plaats op maandag 10 mei vanaf 19.30 uur. U moet zich vooraf inschrijven via www.wegenenverkeer.be/boutersem. Inschrijven kan tot en met donderdag 6 mei.

Op de dag van het online informatiemoment ontvangt u een instructiemail met praktische afspraken. 

Blijf op de hoogte!

Via www.wegenenverkeer.be/boutersem vind je een pagina met meer informatie over het project en de werken. Onder actuele hinder lees je meer over de fasering en de impact ervan voor het verkeer.

Doorgaand verkeer van en naar E40 van 17 mei tot eind oktober via Haasrode of Tienen!
Vanaf de start van de werken kan verkeer niet door Vertrijk rijden van/naar het op- en afrittencomplex Boutersem. Tot eind oktober rijdt dit verkeer via de E40 snelwegcomplexen in Haasrode of Tienen. Van en naar het zuiden van de E40 (kant Neervelp) blijft het complex ‘24 Boutersem’ wel beschikbaar.

Fietsverkeer - plaatselijk verkeer

Tijdens de werken wordt de toplaag asfalt van het fietspad afgeschraapt – fietsers hebben dus geen doorgang.

De fietsers van en naar Neervelp worden omgeleid via de landbouwweg tegenover de op en afrit E40 richting Redingenstraat / Dreefstraat

Voor plaatselijk verkeer zal het grotendeels mogelijk zijn om via de Neervelpsestraat tot aan de Kerkweg te rijden - weliswaar !!! enkel buiten de werkuren en !!! op eigen risico om door de werfzone te rijden.


In bijlage vind je de bewonersbrief met alle informatie!


Handelaars blijven bereikbaar

Er starten ook gelijktijdig werken in Willebringen. Een overzichtsplan van al deze werken vind je in bijlage.

https://www.boutersem.be/nieuwsdetail/2130/start-werken-willebringen-afsluiting-willebringsestraat-vanaf-3-mei

Info over projecten in uitvoering vind je via

https://www.boutersem.be/thema/2017/projecten-in-voorbereiding-studie-en-uitvoeringsfase

Nieuwsoverzicht