naar inhoud

Kom meer te weten over de plannen van de Leuvense vervoerregio

25 februari ’21 (do)
Mobiliteit is een thema dat de gemeentegrenzen overschrijdt. Met de oprichting van vervoerregio’s hebben de gemeenten nu een kader waarbinnen ze kunnen samenwerken aan mobiliteitsuitdagingen.
Boutersem behoort tot de Leuvense Vervoerregio. Dit is één van de 15 regio’s en telt 31 steden en gemeenten. We staan als vervoerregio voor de enorme uitdaging om inclusieve, gedragen doelstellingen te formuleren om zo de economische en demografische groei te ondersteunen met een weldoordacht mobiliteitsbeleid en duurzame ruimtelijke ordening.

Het is niet de bedoeling om een theoretisch plan uit te werken zonder enige voeling met de realiteit. De ideeën, suggesties, visies, bekommernissen, enz. van alle inwoners, onze lokale experten, zijn dan ook essentieel in het hele proces. Laat ons samen de uitdaging aangaan.

Kom meer te weten over de mobiliteitsuitdagingen- en oplossingen in onze regio aan de hand van een interactieve video. In de video verduidelijken we de plannen voor de regio aan de hand van zes thema’s.  

Kies zelf over welk thema je meer te weten wil komen!

Bekijk de interactieve video via
Nieuwsoverzicht