naar inhoud

Eerste beweegbank in Boutersem

22 februari ’21 (ma)
Vandaag werd de eerste beweegbank in Boutersem geleverd aan de sport’O’droom op de site Eyckeveld. De technische dienst en de sportfunctionaris brachten alles perfect in gereedheid en zo kon de beweegbank deze middag geplaatst worden.

De beweegbank is een alles-in-één-toestel, een meerpersoons-zitbank met zes afzonderlijke oefenstations die een uitgebreide matrix geven aan tal van lichaamsbewegingen.

“De beweegbank is een zeer laagdrempelige manier om te bewegen voor jongeren en ouderen. De oefeningen kunnen aangepast worden naar het niveau van de gebruiker”, licht schepen van sport Maarten Devroye toe. “Je kan de oefening alleen of in groep doen. Zo is er een gratis app die kan dienen als virtuele coach en motivator, maar er is ook een infobord bij die je laat zien hoe bepaalde oefeningen kunnen uitgevoerd worden op de bank.”

De beweegbank staat nu opgesteld op de sportsite langs de Kerkomsesteenweg om deze aan het grote publiek voor te stellen. De beweegbank is echter mobiel en zal later op andere locaties te vinden zijn.

“Zo kunnen we de bank op verschillende locaties opstellen. Bovendien zal hij ook gekoppeld worden aan de reeds bestaande beweegroute langsheen de Finse piste”, aldus Maarten.

Nieuwsoverzicht