naar inhoud

Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

25 januari ’21 (ma)
‘Tournée Minérale’ komt terug voor een vijfde editie. De campagne roept alle Belgen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, een maand ‘nee’ te zeggen tegen alcohol.


Gezelligheid zonder alcohol

De Covid19-maatregelen maken deze editie wel extra uitdagend, maar ook extra belangrijk. Hoewel sommige mensen minder zijn gaan drinken nu hun sociaal leven op een laag pitje staat, beslissen ook heel wat mensen net iets sneller om een glas te drinken. Meestal thuis, alleen of met twee, om te bekomen van alle emoties en stress in deze uitzonderlijke periode. Dat is begrijpelijk, maar het houdt ook risico’s in.

Met Tournée Minérale zorg je ervoor dat dat extra thuisdrinken geen blijvende gewoonte wordt. We associëren alcohol vaak met gezelligheid: we drinken een glas voor tv, in gezelschap, om iets te vieren of om iets te verwerken. Tournée Minérale daagt je uit om die gezelligheid te creëren zonder alcohol. Dat doet evenveel deugd en uiteindelijk voel je je er beter bij. Minder alcohol levert je namelijk meer energie, een betere slaap en een algemeen frisser gevoel op. Bovendien draagt minder alcohol ook bij aan een betere gezondheid en dát is goed voor iedereen.

Op je gezondheid

Ga dus de uitdaging aan en drink in februari 2021 geen alcohol. Want ook zonder kan je je perfect amuseren.

Meer info vind je op www.tourneeminerale.be

Tournée Minérale is trouwens nog leuker als je het samen met anderen doet. Daag je familie, vrienden, collega’s, ploegmaten … uit om in februari ook geen alcohol te drinken. Doe je mee als organisatie, club of vereniging? Je vindt tips, affiches, stickers en (bier)viltjes op www.tourneeminerale.be

Nieuwsoverzicht
tournee_minerale_logo_rgb

Lees meer artikels over