naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vrijwilligers gezocht voor huistaakbegeleiding

31 augustus ’21 (di)
Wil je graag kinderen helpen bij het maken van hun huistaken? Dan is het Sociaal Huis Boutersem naar jou op zoek!

Project Huistaakbegeleiding: omdat het zin heeft en geeft!

Onderwijs is belangrijk om kinderen betere toekomstkansen te bieden

Ondanks de grote inspanningen die ouders en scholen leveren, zijn er toch kinderen die moeilijk aansluiting vinden bij ons schoolsysteem.

Om alle kinderen gelijke slaagkansen te geven, wil het Sociaal Huis Boutersem in samenwerking met de lagere scholen, laagdrempelige huistaakbegeleiding voor maatschappelijk kwetsbare kinderen aanbieden.

Voor dit project kan het Sociaal Huis rekenen op enthousiaste vrijwilligers die één uurtje per week de leerlingen begeleiden bij het maken van de huistaken. Het gaat hier niet om het geven van bijles, maar om het aanreiken van methodieken en het creëren van structuur waardoor de leerlingen in de toekomst zelfstandig verder kunnen met het maken van hun huiswerk. De huistaakbegeleiding vindt plaats op de school, aansluitend na het einde van de schooldag.

Samen huiswerk maken of een toetsje leren, afgewisseld met een spelletje of een voorleesboek maakt het ‘huiswerk maken’ aangenaam. De vrijwilligers halen er veel plezier uit als ze zien hoe de kinderen doorheen het schooljaar vooruitgang boeken.

Ook het komende schooljaar wil het Sociaal Huis samen met de scholen en vrijwilligers dit project verder zetten.

Extra vrijwilligers zijn steeds welkom!

Bekijk de vacature op:

https://www.boutersem.be/product/2043/vacatures-voor-vrijwilligers-in-boutersem

Nieuwsoverzicht