naar inhoud

Vrijwilligers gezocht voor huistaakbegeleiding

01 oktober ’20 (do)
Wil je graag kinderen helpen bij het maken van hun huistaken? Dan is het OCMW naar jou op zoek!

Huistaakbegeleiding voor maatschappelijk kwetsbare kinderen uit de lagere school

De lockdown zorgde ervoor dat de huistaakbegeleiding abrupt stopte. Dit was zowel voor de vrijwilligers als voor de kinderen een vreemde afsluiter van de huistaakbegeleiding.

Ondanks de grote inspanningen die kinderen, ouders en scholen leverden, zijn er toch kinderen die het moeilijker hadden de voorbije maanden. Om deze kinderen extra te helpen, wil het OCMW, in samenwerking met de scholen, dit schooljaar extra inzetten op de huistaakbegeleiding.

Om dit project succesvol te laten verlopen kan het OCMW rekenen op een vrijwilligersploeg die wekelijks een uurtje van hun tijd besteden aan het helpen bij de huistaken van deze kinderen. Samen huiswerk maken of een toetsje leren, afgewisseld met al eens een spelletje of een voorleesboek maakt het huiswerk maken aangenaam. De vrijwilligers halen er veel plezier uit als ze zien hoe de kinderen doorheen het schooljaar vooruitgang boeken.

Het maakt niet uit of je nu een pedagogische achtergrond hebt of niet, wanneer je een hart hebt voor kinderen kan je als vrijwilliger altijd je steentje bijdragen.

Contactpersoon:

Anja Strouven, deskundige project- en vrijwilligerswerking OCMW Boutersem

Bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag
016 73 44 78
anja.strouven@boutersem.be

Nieuwsoverzicht