naar inhoud

Spoorwerken door Infrabel - overweg afgesloten

16 september ’20 (wo)
Infrabel vernieuwt de overweg aan de Oude Baan in Boutersem. De overweg zal volledig afgesloten zijn - voor alle verkeer - van 25 sept. 22 u tot 9 okt. 18 u.

Infrabel voert van 25 september tot 9 oktober vernieuwingswerken uit aan de spoorwegovergang op de Kolemveldstraat in Roosbeek. Tijdens deze twee weken zal de spoorwegovergang afgesloten zijn voor alle verkeer. Het doel van de werken is door nieuw materiaalgebruik de geluidsdemping op deze spoorwegovergang te verbeteren.

Om het spoorverkeer in deze periode niet te hinderen zullen deze werken voornamelijk ’s nachts uitgevoerd worden. Dit kan bij momenten voor geluidsoverlast zorgen, maar de aannemer werkt conform de wetgeving aangaande machines en toestellen.

Voor de inwoners van Roosbeek ten zuiden van de spoorlijn werd door Infrabel een omleidingsroute langs de Koutemstraat en Roosbeeksestraat voorgesteld. Deze ongeveer 3 km lange onverharde route is echter weinig comfortabel en leidt tot vrij groot tijdverlies.

De gemeente heeft daarom het initiatief genomen om tijdens de periode dat de spoorwegovergang afgesloten wordt, de tractorsluis in de Roosbeeksestraat weg te halen. Hierdoor kunnen alle voertuigen van de verharde omleidingsroute Kolemveldstraat – Roosbeeksestraat tussen Roosbeek en Vertrijk gebruik maken.


Het treinverkeer zal tijdens de werken onderbroken zijn tussen Landen en Leuven.

Voor meer info over de dienstregeling: www.b-rail.be

Infrabel brengt de directe buurtbewoners op de hoogte via een infobericht.

Meer info op www.infrabel.be

https://infrabel.be/nl/boutersem-oude-baan

Nog vragen?
contact@infrabel.be

Nieuwsoverzicht