Neervelp: Fietspaden Klein-Heidestraat

Aanleg van fietspaden Neervelpsestraat Bierbeek - Klein Heidestraat Boutersem

De voorbereidende werken gaan van start op 22/01/2024. Om de werken veilig en vlot te laten verlopen zal de Neervelpsestraat te Bierbeek en de Klein-Heidestraat afgesloten worden voor het doorgaand verkeer, er zal een omleiding zijn via Opvelp (Waversesteenweg, Hoegaardsesteenweg & Opvelpsestraat). Dit van 22/01 t.e.m. 30/11. 

Sinds 2017 zijn er plannen voor de aanleg van Fietspaden langs de Neervelpsestraat te Bierbeek. Aangezien het hier gaat over de aanleg van een bovenlokale fietsverbinding heeft de Gemeente Boutersem beslist om mee te gaan in het project van Bierbeek. Voor zover mogelijk, zal er dus ook een fietspad aangelegd worden langs de Klein-Heidestraat vanaf het einde van de bebouwde kom tot de grens met Bierbeek. Boutersem en Bierbeek hebben hiervoor een samenwerkingsovereenkomst afgesloten.

  • De kostprijs voor de aanleg van het gedeelte fietspaden op Boutersem kost € 162.500 waarvan 90 % gesubsidieerd wordt door de hogere overheid. De aanleg van de fietspaden zal uitgevoerd worden door COLAS NOORD NV. De uitvoeringstermijn bedraagt 90 werkdagen.
  • Voorafgaandelijk dienen de nutsmaatschappijen nog aanpassingswerken uit te voeren. De voorbereidende werken hiertoe gaan van start op 22/01/2024 op grondgebied Bierbeek.
  • Om de werken veilig en vlot te laten verlopen zal de Neervelpsestraat te Bierbeek en de Klein-Heidestraat afgesloten worden voor het doorgaand verkeer, er zal een omleiding zijn via Opvelp (Waversesteenweg, Hoegaardsesteenweg & Opvelpsestraat). Dit van 22/01 t.e.m. 30/11. 
  • De uiteindelijk aanleg van de fietspaden vanaf de Blauwschuurhoeve tot in Boutersem is momenteel gepland in de periode augustus-september 2024.

Over deze werken wordt een infovergadering gehouden op 22/01/2024 om 20 u op het gemeentehuis van Bierbeek. De buurtbewoners hebben hiervoor een brief ontvangen (zie bijlage).

Contact

Openbaar domein
Nu gesloten

De dienst werkt op afspraak.
Adres
Neervelpsestraat 11 , 3370 Boutersem Gemeentehuis Boutersem
Tel.
016 72 10 79
openbaardomein@boutersem.be
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten