Minimale levering aardgas

Verwarm je je woning met aardgas en maak je gebruik van een aardgasbudgetmeter? 

Dreig je omwille van financiële moeilijkheden zonder verwarming te vallen? 

Dan kan je de minimale levering aardgas aanvragen bij het Sociaal Huis. Een maatschappelijk assistent zal een sociaal en financieel onderzoek uitvoeren om te kijken of je in aanmerking komt.  

De doelstelling van deze maatregel van de Vlaamse overheid is niet om volwaardig en gratis aardgas ter beschikking te stellen maar om de grootste nood op te vangen. Wil je gewoon comfort, dan zullen opladingen met eigen middelen noodzakelijk zijn.  

Deze regeling is van toepassing van 1 november tot en met 31 maart. Elke halve maand kan er een oplading gebeuren van uw aardgasbudgetmeter.  

De bedragen zijn afhankelijk van uw type woning en van uw statuut (beschermde afnemer of niet). De oplading gebeurt nadat je je op het Sociaal Huis aandient met je budgetmeterkaart. In het geval u reeds een nieuwe digitale meter heeft, dient u ons uw EAN-nummer te bezorgen. In geen geval kan je dit bedrag in cash geld uitgekeerd krijgen. 

Tip! Probeer ook buiten de winterperiode je budgetmeter op te laden. Zo kun je de kosten voor verwarming spreiden over het hele jaar. 

Denk je in aanmerking te komen voor deze minimale levering aardgas, neem dan contact op met de sociale dienst van het Sociaal Huis.  

Contact

Sociaal Huis
Nu gesloten

Adres
Oude Baan 24 , 3370 Boutersem
Tel.
016 73 44 78
sociaalhuis@boutersem.be
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten