Mantelzorgtoelage

Als je onbezoldigd hulp verleent aan een zieke, bejaarde, of aan een persoon met een handicap, ben je een mantelzorger. De persoon die je helpt kan een familielid of een kennis zijn, al dan niet inwonend. Omdat door jouw hulp de zorgbehoevende zo lang mogelijk in zijn vertrouwde omgeving kan blijven wonen, heb jij recht op een mantelzorgtoelage. 

De mantelzorgpremie is een gemeentelijke toelage die door het Sociaal Huis van Boutersem wordt toegekend. De zorgbehoevende moet in Boutersem wonen en een attest kunnen voorleggen van zorgbehoevendheid. Jij, als mantelzorger, hoeft niet noodzakelijk in Boutersem te wonen, maar je moet wel belangrijke taken uitvoeren voor de zorgbehoevende (boodschappen doen, administratie in orde brengen, tuin onderhouden …) 

Na indiening van de aanvraag voor mantelzorgpremie wordt een onderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek is beperkt en niet te vergelijken met een sociaal onderzoek. 

Meer informatie kan je vinden in het reglement.  

Opgelet: Na een jaar vervalt je recht op de mantelzorgpremie. Je dient dus telkens op eigen initiatief een verlenging van de toelage aan te vragen. 

Je kan steeds onze sociale dienst contacteren om een afspraak te maken. 

Gemeentelijke reglementen

Contact

Sociaal Huis
Nu gesloten

Adres
Oude Baan 24 , 3370 Boutersem
Tel.
016 73 44 78
sociaalhuis@boutersem.be
Vandaag
Gesloten
Morgen
open van 09:00 tot 12:00