Infofiche ‘Opsporing van vermiste personen'

Opsporing versnellen door proactief werken met de fiche ‘vermiste personen’

Boutersem heeft een groeiende ouder wordende bevolking. Sommigen krijgen te maken met dementie. Wanneer deze mensen gaan dwalen, is het belangrijk om hen zo snel mogelijk terug te vinden omdat zij vaak dringend medicatie of zorgen nodig hebben. 

Project 'vermiste personen'

Politiezone Lubbeek startte, samen met de vier gemeenten van de politiezone, het project ‘vermiste personen’. Om kostbare tijd te besparen bij een verdwijning willen ze proactief werken. Dit kan door persoonsgegevens en noodzakelijke informatie te verzamelen alvorens het probleem zich stelt. Door het vooraf invullen van infofiches kan het zoekproces danig versneld worden. 

Ken je iemand met mogelijk verdwijngedrag?

Vul zeker vooraf de fiche in. Stel voor om dit samen te doen. Vraag eventueel hulp bij familie, vrienden of ga langs bij het Sociaal Huis. Je kan de fiche downladen (onderaan dit bericht) en dan printen, of je kan de infofiche aanvragen bij het Sociaal Huis. Bezorg de ingevulde fiche via een melding bij de politie, of breng ze binnen bij het Sociaal Huis die dan voor jou de melding doet bij de politie. Zo ben je zeker dat, als het dan toch eens mis gaat, de politie de grootste kans heeft om de vermiste persoon zo snel mogelijk terug te vinden. 

Contact

Sociaal Huis
Nu gesloten

Adres
Oude Baan 24 , 3370 Boutersem
Tel.
016 73 44 78
sociaalhuis@boutersem.be
Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten