Fotograaf Eddy Verloes verkozen tot ereburger van Boutersem 2023

Gepubliceerd op woensdag 10 jan 2024 om 12:00
Op de gemeenteraad van 21 december 2023 heeft Eddy Verloes de onderscheiding 'Ereburger van Boutersem' gekregen. Hiermee volgde de voltallige gemeenteraad de beslissing die het adviescomité (samengesteld uit een burgerpanel en voorzitters van adviesraden) op hun bijeenkomst in december nam.

Het adviescomité ‘ereburgerschap’ kwam samen op 7 december 2023 en besliste om Eddy Verloes voor te dragen als ereburger van de gemeente Boutersem en gaf hiervoor volgende motivatie : Eddy Verloes - woonachtig in Boutersem - is een wereldwijd bekend fotograaf waardoor Boutersem een naambekendheid heeft gekregen in vele wereldsteden. Eddy heeft door zijn fantastische foto’s een wereldfaam gekregen. Het adviescomité vindt ook dat Eddy Verloes een inwoner is die eruit springt op artistiek gebied. Eddy heeft zich echt geprofileerd als internationaal kunstenaar. Wanneer zijn artistieke prestaties in acht genomen worden als fotograaf spreekt men zonder meer over een internationale bekendheid. Zijn werken worden veelvuldig uitgekozen om mee te doen aan prestigieuze tentoonstellingen en befaamde fotowedstrijden over de wereld waarbij hij ook reeds tal van awards heeft gewonnen en eervolle onderscheidingen heeft gekregen. 
Deze voordracht tot ereburgerschap werd op de gemeenteraad van 21 december goedgekeurd. De nieuwe ereburger zal nog persoonlijk gehuldigd worden.

Ereburgerschap

Meer info over het toekennen van de titel 'ereburger/ereburgerschap van de gemeente Boutersem' vind je via:

www.boutersem.be/ereburgerschap

Eddy Verloes

Eddy Verloes

Eddy Verloes