Fietssnelweg F24 Leuven - Tienen

UPDATE 29/06/2023

Op 5 juli wordt het eerste deel van F24 (Leuven-Tienen) officieel geopend.

Kom jij mee vieren? Dat kan op woensdag 5 juli tussen 11 en 14u. De provincie deelt gratis ijsjes uit aan alle F24 fietsers. Tijdens de ochtendspits kan je je ook al aan een kleine attentie verwachten. 

Waar? Nieuwe rustplek op de F24, ter hoogte van de Eikeboomlaan 13, Bierbeek.

UPDATE 01/06/2023

De laatste werken op de F24 deel Leuven-Bierbeek zijn volop aan de gang. We merken dat veel fietsers hun weg naar de fietssnelweg al hebben gevonden. Super dat jullie zo enthousiast zijn! Toch vragen we om de werf niet te betreden tijdens de werken. 

Vrijdag 2 juni starten de werken aan de toplaag asfalt tussen Leuven en Bierbeek. Tijdens het leggen van de asfalt kan je niet op de fietssnelweg. Na de aanleg van de toplaag volgt de finale afwerking van het eerste deel van de fietssnelweg. 

Naast de asfalt en de afwerking, wordt er hard gewerkt aan de brug. Door leveringsproblemen van enkele brugdelen heeft de oplevering van de brug jammer genoeg vertraging opgelopen. 

Momenteel staat de officiële openingsdatum op 5 juli. 

Communicatie van Provincie Vlaams-Brabant

In de gedrukte versie van INFO Boutersem editie juni 2023 vermeldt de activiteitenkalender de opening van de fietssnelweg F24 in Bierbeek op dinsdag 20 juni. Deze opening is echter verschoven naar een latere datum. Meer info daarover volgt nog. De online versie van INFO Boutersem werd in die zin aangepast en vermeld dus de opening van de fietssnelweg F24 niet. Je kan de info online lezen via www.boutersem.be/info-boutersem

Je fietst tussen Leuven en Tienen? Of je wil dat graag doen? Dan kijk je samen met ons uit naar de langverwachte F24. Deze toekomstige fietssnelweg volgt waar mogelijk spoorlijn 36.

Op die manier fiets je vlak en autoluw tussen de stations van Leuven en Tienen via Bierbeek en Boutersem. Onderweg kan je afslaan naar Haasrode Research Park en de Brabanthal. 

In totaal komt er 4,5 kilometer nieuwe fietssnelweg met:

  • 4 meter breed asfalt
  • vleermuisvriendelijke led-verlichting die ‘s nachts kan doven
  • tweerichtingsverkeer met middenmarkering

De F24 is nog niet volledig aangelegd. Daardoor kan je de route nog niet gebruiken. 

Meer info over de Fietssnelweg F24 vind je via

https://fietssnelwegen.be/f24