Fietssnelweg F24 Leuven - Tienen

UPDATE januari 2024

De Fietssnelweg F24 vanaf de Bosstraat richting Leuven is ondanks de winterperiode al zeer goed in gebruik. Recente tellingen liegen er niet om. Vanaf de Boststraat werd, in opdracht van de gemeente, intussen ook de Bostwegel aangelegd. Komende van de Leuvensesteenweg kan men zo rechtstreeks op de fietssnelweg.  Dit voorjaar zal er op meerdere plaatsen vanaf de Leuvensesteenweg bewegwijzering geplaatst worden zodat de minder frequente fietsers ook de weg naar de fietssnelweg vinden.

Meer info over de volgende fase Fietsnelweg F24 vind je via: https://fietssnelwegen.be/projecten/ontwerpstudie-vertrijk-kumtich#plannen

Fietstellingen op en rond de F24 - segment Leuven-Boutersem2,3 Mb(pdf)

Bostwegelgemeente Boutersem

Fietssnelweg F24 - Wat en waar?

Je fietst tussen Leuven en Tienen? Of je wil dat graag doen? Dan kijk je samen met ons uit naar de langverwachte F24. Deze toekomstige fietssnelweg volgt waar mogelijk spoorlijn 36.

Op die manier fiets je vlak en autoluw tussen de stations van Leuven en Tienen via Bierbeek en Boutersem. Onderweg kan je afslaan naar Haasrode Research Park en de Brabanthal. 

In totaal komt er 4,5 kilometer nieuwe fietssnelweg met:

  • 4 meter breed asfalt
  • vleermuisvriendelijke led-verlichting die ‘s nachts kan doven
  • tweerichtingsverkeer met middenmarkering

De F24 is nog niet volledig aangelegd. Daardoor kan je de route nog niet gebruiken. 

Meer info over de Fietssnelweg F24 vind je via

https://fietssnelwegen.be/f24

Fietssnelweg F24 - Nieuwsberichten

UPDATE juli 2023

Op 5 juli werd het eerste deel van F24 (Leuven - Tienen) officieel geopend. De provincie Vlaams-Brabant werkt volop aan de plannen om het vervolg van de F24 in Boutersem aan te leggen. De volgende stap in dit project is de aansluiting op het Station van Vertrijk. Meer info kan je terugvinden via: https://fietssnelwegen.be/projecten/ontwerpstudie-vertrijk-kumtich#plannen

UPDATE 29/06/2023

Op 5 juli wordt het eerste deel van F24 (Leuven-Tienen) officieel geopend.

Kom jij mee vieren? Dat kan op woensdag 5 juli tussen 11 en 14u. De provincie deelt gratis ijsjes uit aan alle F24 fietsers. Tijdens de ochtendspits kan je je ook al aan een kleine attentie verwachten. 

Waar? Nieuwe rustplek op de F24, ter hoogte van de Eikeboomlaan 13, Bierbeek.

UPDATE 01/06/2023

De laatste werken op de F24 deel Leuven-Bierbeek zijn volop aan de gang. We merken dat veel fietsers hun weg naar de fietssnelweg al hebben gevonden. Super dat jullie zo enthousiast zijn! Toch vragen we om de werf niet te betreden tijdens de werken. 

Vrijdag 2 juni starten de werken aan de toplaag asfalt tussen Leuven en Bierbeek. Tijdens het leggen van de asfalt kan je niet op de fietssnelweg. Na de aanleg van de toplaag volgt de finale afwerking van het eerste deel van de fietssnelweg. 

Naast de asfalt en de afwerking, wordt er hard gewerkt aan de brug. Door leveringsproblemen van enkele brugdelen heeft de oplevering van de brug jammer genoeg vertraging opgelopen. 

Momenteel staat de officiële openingsdatum op 5 juli. 

Communicatie van Provincie Vlaams-Brabant