Dichter bij de Velpe

Wie wordt onze tweede dorpsdichter?

In 2021 werd Hanne Vanschoubroek aangesteld als eerste dorpsdichter van Boutersem. Zij mocht de spits afbijten en schreef over een periode van twee jaar poëzie voor de Boutersemnaren, ter gelegenheid van speciale gebeurtenissen zoals 750 jaar Kwabeek, de opening van het landbouwleerpad en van het bos van de hoop, de slag bij Bautersem, ... Wij bedanken Hanne voor haar inzet en haar mooie gedichten! Je kan ze hieronder allemaal lezen.

Na twee jaar zijn we nu op zoek naar opvolging voor Hanne, en dus naar onze tweede dorpsdichter! Woon je in Boutersem of heb je een duidelijk aantoonbare band met de gemeente ? Ben je 16 jaar of ouder en een geboren dichter? Ga dan deze uitdaging aan en kruip in je pen.

Geïnteresseerden stellen zich kandidaat door drie gedichten in te zenden, begeleid door een korte motivatie, naar:

vrijetijd@boutersem.be

of te bussen in een gesloten omslag aan:

Dienst Vrije tijd - Dichter bij de Velpe, Neervelpsestraat 11, Boutersem

en dit vóór 1 december 2023. Bij verdere vragen kan je steeds terecht bij de dienst Vrije tijd.

Door het schrijven van gedichten en voordragen van zijn/haar werk tijdens culturele activiteiten en bij belangrijke gebeurtenissen in de gemeente kan een dichter bijdragen aan het sociaal-culturele klimaat van Boutersem. De ‘Dichter bij de Velpe’ levert maximaal twaalf gedichten verspreid over twee jaar. Het onderwerp van die gedichten wordt steeds in samenspraak met de dienst Vrije tijd en/of het lokale bestuur bepaald. De gedichten hebben telkens betrekking op Boutersem, haar inwoners, de actuele ontwikkelingen in de gemeente of opvallende gebeurtenissen.

Dichter bij de Velpe 2021-2023

Tijdens de herdenkingsplechtigheid van ‘190 jaar Slag bij Bautersem’ op 12 augustus 2021 werd de eerste Boutersemse dorpsdichter, oftewel ‘dichter bij de Velpe’ officieel aangesteld. Dit gebeurde tijdens de officiële opening van het 12de Liniehof. Haar naam is Hanne Vanschoubroek en zij woont in Roosbeek. Proficiat Hanne!

Gedichten

750 jaar Kwabeek - Hanne Vanschoubroek45,4 Kb(pdf)

Bos van de hoop - Hanne Vanschoubroek69 Kb(pdf)

De slag bij Bautersem 12 augustus - Hanne Vanschoubroek39,7 Kb(pdf)

Genen brol aan mijnen bol - Hanne Vanschoubroek61,9 Kb(pdf)

Landbouwleerpad - Hanne Vanschoubroek37,9 Kb(pdf)

Vernieuwde sporthal - Hanne Vanschoubroek60,4 Kb(pdf)

Dankgedicht vrijwilliger - Hanne Vanschoubroek39,2 Kb(pdf)