De grote grondvraag

Hoe gezond is jouw grond? 

Boutersem stelt jouw ‘de grote grondvraag’ 

Wist je dat de kwaliteit van de grond waarop je leeft een grote impact heeft op jouw levenskwaliteit? OVAM (de Openbare Afvalstoffenmaatschappij voor het Vlaamse Gewest) lanceert daarom ‘De Grote Grondvraag’. 

Via de website www.degrotegrondvraag.be kan je opzoeken hoe het gesteld is met de kwaliteit van de grond waarop je woont of werkt. En indien blijkt dat jouw grond een risicogrond is, helpt de OVAM je om jouw grond terug gezond te maken. 

Als we praten over klimaat en milieu dan denken we vaak aan lucht- en waterkwaliteit, afvalverwerking, energie en mobiliteit. Van even groot belang is de kwaliteit van de grond waarop we leven als mens, maar nog niet iedereen is zich al bewust van wat er onder de grond kan zitten. 

Een verontreinigde bodem houdt gezondheidsrisico’s in, voor de mensen die erop wonen, werken en naar school gaan; voor de gewassen die erin groeien en de dieren die erin en erop leven. De verontreiniging kan bovendien het grondwater aantasten en dat bedreigt onze kostbare watervoorraden. 

Vandaag willen we in samenwerking met de OVAM ons ook inzetten om ervoor te zorgen dat jouw grond gezond is! De gemeente Boutersem gaat voor een gezonde omgeving voor iedereen die in onze gemeente woont.

Help mee en onderzoek of jouw grond vervuild is! 

Surf naar de website van 'de grote grondvraag', vul de adresgegevens van jouw perceel in en kom meteen te weten of jouw grond gezond is:

www.degrotegrondvraag.be