Carpoolen

Carpoolen is het met elkaar meerijden tijdens verplaatsingen die op regelmatige basis plaats vinden. Het gaat dan voornamelijk over het woon-werkverkeer. Je kan ervoor kiezen om om beurten chauffeur en passagier te zijn of je kan beslissen een vergoeding af te spreken met de chauffeur. 

De voordelen van carpool op een rijtje: 

  • Het delen van de autokosten over de inzittenden is een belangrijk kostenvoordeel. In BelgiĆ« bestaat er bovendien een fiscaal voordeel voor carpoolen in kader van het woon-werkverkeer. De voorwaarde om van dit voordeel te kunnen genieten is dat carpooling door de werkgever georganiseerd moet worden. 
  • De eenvoudigste manier om de CO2-uitstoot terug te dringen is geen auto gebruiken. Door te carpoolen zet je alvast een klein stapje in de goede richting. 
  • Samen rijden met een collega en het sociale contact maakt onderweg zijn naar het werk een stuk aangenamer. 
  • Door te carpoolen vermijd je niet echt files en win je dus geen tijd in de letterlijke zin, maar als passagier kan je wel alvast wat documenten doornemen. 

Interesse gewekt? Je kan de gegevens over je woon-werktraject laten opnemen in een carpoolbestand van de organisatie Mpact. Mpact bekijkt of er andere inschrijvingen zijn die daarmee overeenstemmen. Je kan dan met deze personen contact opnemen om een carpoolsysteem op te zetten. Deze dienstverlening wordt aangeboden in samenwerking met het Brusselse, het Vlaamse en het Waalse gewest. Inschrijven kan via www.mpact.be

Meer info

De carpoolparking bevindt zich aan de afrit 24 van de E40, aan de Waversesteenweg te Neervelp. 

Contact

Openbaar domein
Nu gesloten

De dienst werkt op afspraak.
Adres
Neervelpsestraat 11 , 3370 Boutersem Gemeentehuis Boutersem
Tel.
016 72 10 79
openbaardomein@boutersem.be
Vandaag
Gesloten
Morgen
open van 09:00 tot 12:00 13:00 tot 16:00