Burenbemiddeling

Wat is burenbemiddeling? 

Burenconflicten vindt je in elke stad, in elk dorp, in elke straat. Buren durven niet met elkaar te praten over de kleine ergernissen en problemen. Zo kunnen conflicten escaleren.  

Burenbemiddeling richt zich op het herstellen van de communicatie en het oplossen van conflicten tussen jou en je buur. Dit kan gaan over geluidsoverlast, overlast door huisdieren, tuinproblemen (overhangende takken, onkruid, afvalverbranding), zwerfvuil of sluikstorten, rondslingerende rommel, geurhinder… 

Hoe doe je een beroep op burenbemiddeling? 

Neem geheel vrijwillig contact op met de dienst burenbemiddeling en schets het probleem. Neutrale burenbemiddelaars komen naar je verhaal luisteren, én gaan ook met je buur praten. Onder begeleiding van de burenbemiddelaars zoek je daarna samen naar een oplossing die voor beiden aanvaardbaar is. 

Burenbemiddeling wordt gratis aangeboden. Je deelname is op basis van vrijwilligheid. De bemiddelaars zijn onpartijdig en waken erover dat jij en je buur de kans krijgen om elk zijn/haar standpunt, emoties, frustraties en verwachtingen te verwoorden. De inhoud van de gesprekken is vertrouwelijk.

Contact

Sociaal Huis
Nu gesloten

Adres
Oude Baan 24 , 3370 Boutersem
Tel.
016 73 44 78
sociaalhuis@boutersem.be
Vandaag
Gesloten
Morgen
open van 09:00 tot 12:00