Opening ‘Bos van de Hoop’

Op zondag 12 december wordt het ‘Bos van de hoop’ officieel geopend en kan je dit nieuwe stukje natuur zelf komen ontdekken. Je kan ook de handen uit de mouwen steken en boompjes komen planten! Vergeet je laarzen en schop niet! Of ontdek de wijde bosomgeving langs een bewegwijzerde wandeling of neem deel aan de Bosvertelling door Hikke Takke Toe (voor kinderen).

Wanneer

  • 12 december ’21 (zo)
    van 14.00 u tot 17.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Sterrebornestraat Butsel
adres
Sterrebornestraat3370 Boutersem

Info

Boutersem investeert in meer en beter bos

Een nieuw stukje bos met een nieuwe functie

De gemeente startte vorige winter met de aanplant van een nieuw bos in de Sterrebornestraat, in samenwerking met Bosgroep Vlaams-Brabant vzw. De gemeente kiest met de aanleg van dit ‘bos van de hoop’ voor een belangrijke sociale en maatschappelijke invulling, een plek waar mensen rust kunnen vinden.

Ook op vlak van biodiversiteit krijgt dit bos een belangrijke functie toebedeeld. Er wordt sterk ingezet op een hoge variatie in boomsoorten, die zich goed voelen bij de bodem en de lokale groeiomstandigheden.

Wat staat er op het programma?

  • Officiële opening van het ‘Bos van de hoop’ en van de voetweg ‘Sterrebornepad’ (om 14 uur)
  • Bosvertelling voor kinderen door Hikke Takke Toe (er start een eerste vertelwandeling om 14.30 u en een tweede om 15.30 u, de wandeling duurt 45 minuten)
  • Aanplanting van de boompjes in het nieuwe ‘Bos van de hoop’
  • Vrije wandeling door Butselbos


foto: freepik

Alle activiteiten