Lezing over Beethoven

Dorpsgenoot Jan Caeyers is dirigent en musicoloog. Hij studeerde en werkte vele jaren in Wenen en specialiseerde zich in de achttiende- en vroeg negentiende-eeuwse muziek. Hij vertelt uit het hoofd, en opgeluisterd met de mooiste muziekfragmenten, Beethovens leven en zijn ontwikkeling als componist in de muziekwereld.

Wanneer

  • 13 oktober ’21 (wo)
    van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Sint-Annakerk Roosbeek
adres
3370 Boutersem

Contact

Telefoon
d.vandenhoeck@skynet.be

Info

Dorpsgenoot Jan Caeyers is dirigent en musicoloog. Hij studeerde en werkte vele jaren in Wenen en specialiseerde zich in de achttiende- en vroeg negentiende-eeuwse muziek. Met het door hem opgerichte "Le Concert Olympique" treedt hij op in de belangrijkste concertzalen in Europa. Daarnaast is hij gastdirigent bij diverse orkesten en operahuizen. Hij doceert aan de universiteit van Leuven en wordt internationaal beschouwd als een van de grootste Beethovenspecialisten.


Hij vertelt uit het hoofd, en opgeluisterd met de mooiste muziekfragmenten, Beethovens leven en zijn ontwikkeling als componist in de muziekwereld. Hij portretteert Beethoven als geniaal musicus, met een uiterst gecompliceerde en gekwelde persoonlijkheid. Op onderhoudende wijze brengt hij de feiten uit Beethovens leven : zijn sombere jeugd, zijn sterk wisselende stemmingen, zijn verlangens, zijn relaties en conflicten met familie en vrienden, zijn verhouding met de "onsterfelijke geliefde" en het drama van zijn doofheid.

Reserveren verplicht via bib.boutersem.be/activiteiten

Alle activiteiten

Categorie

Organisatie

naam
Projectgroep pop-up Hannah Acteum
tel.
016/73 56 81
website
https://hannah-acteum.be/
e-mail
d.vandenhoeck@skynet.be