Infoavond - Schaduwbomen in veeweiden

Aanplant van bomen en struiken als beschutting en voeding voor het vee.

Wanneer

  • 04 oktober ’21 (ma)
    van 19.30 u

Waar

naam
Boutersem
adres
- 3370 Boutersem

Info

Tijdens de hittegolven van de voorbije jaren werd de nood aan beschutting voor runderen en andere begrazingsdieren extra duidelijk. Regionaal Landschap Zuid-Hageland start daarom een project op om extra bomen en struiken in veeweides aan te planten.

Naast de verkoeling die ze bieden in hete periodes en beschutting bij gure weersomstandigheden zorgen bomen ook voor een betere waterinfiltratie en vormen ze een aanvulling op het rantsoen.

Heb je runderen, schapen, geiten, varkens of kippen in de weide lopen en heb je interesse in het project? Neem dan contact op met het regionaal landschap voor een vrijblijvend advies. Indien aan de voorwaarden voldaan kan er een aanplantproject volgen met een verhoogde subsidie van 70 %, dankzij de steun van de provincie Vlaams-Brabant.

Het project mikt in eerste instantie op beroepslandbouwers, maar andere eigenaars van begrazingsdieren kunnen ook in aanmerking komen.

Wil je meer te weten komen over de voor- en nadelen van bomen en struiken in veeweiden? Hoe ga je concreet aan de slag en welke ondersteuning kan je krijgen?

Kom dan naar de infoavond  ‘Schaduwgroen in veeweiden’

(in samenwerking met ILVO en Bos+)

  • Wanneer? maandag 4 oktober 2021, 19.30 u
  • Waar? Raadszaal van gemeentehuis van Linter, Helen-Bosstraat 43, 3350 Linter (Orsmaal)

Een project met de steun van de provincie Vlaams-Brabant.

Meer info?

www.rlzh.be - joachim.lambrechts@rlzh.be - 0468/47.32.78

Alle activiteiten
foto: RLZHLogo_lang_kleur.jpg

Organisatie