CoderDojo - Demoles via Facebook LIVE

Deze informatie is niet meer actueel!
Wil je zelf leren programmeren, websites bouwen, games en apps maken of robots aansturen? Demoles - duurt ongeveer een uur - via FACEBOOK LIVE - flyer in bijlage.

Wanneer

  • 29 november ’20 (zo)
    van 10.00 u tot 11.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Boutersem
adres
- 3370 Boutersem

Info

Coderdojo Boutersem gaat door in maandelijkse sessies.


Over Coderdojo

 
CoderDojo organiseert gratis ICT workshops, de zogenaamde Dojo's, waar jongens en meisjes (van 7 tot 18 jaar) leren programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen, ...

Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren? een superleuke, gezellige en megatoffe leerervaring. 

Dojo's worden op vrijwillige basis opgezet en gerund door mentors met voldoende ICT-kennis en de juiste drive om jongeren te coachen. CoderDojo legt sterk de nadruk op open source en vrije software. De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd.

Kinderen die voor de eerste keer een sessie bijwonen en ook jonge kinderen dienen steeds door een ouder vergezeld te blijven gedurende de CoderDojo sessie. Er is begeleiding voorzien, maar geen individuele begeleiding, en dit is wel nodig wanneer er voor de eerste keren met Scratch wordt gewerkt.

Heb je nog geen Scratch account?

Maak er dan voorafgaand één aan. Dat doe je makkelijk op https://scratch.mit.edu/ 

Je zal er een gebruikersnaam moeten kiezen, en via een geldig mailadres van een ouder moet dit worden bevestigd.

Gebruikernaam en wachtwoord neem je mee naar de Coderdojo sessie.

CoderDojo heeft één hoofdregel:

Above all: be cool!

 
 
Alle activiteiten